(Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Sky Sports har netop simuleret slutstillingen af denne sæsons Premier League. Det er der kommet en del sjove resultater ud af.

Det engelske medie, Sky Sports, har udviklet deres egen spåkone, eller spårobot, der via en unik algoritme altså skal komme frem til den endelige stilling i Premier League i maj 2017.

Den er blevet døbt med det meget kreative navn, Premier League Predictor, og den forudsiger stillingen via en række faktorer, herunder kan nævnes tidligere resultater, nuværende form, hjemmebanefordel, vindermargin, kampprogram samt generelle statistiske faktorer i de første 10 kampe i denne sæsons udgave af Premier League.

Ud fra de nævnte faktorer, forudsiger predictoren simpelthen stillingen, når Premier League er nået til vejs ende.

Computeren giver ikke mange chancer til Manchester United, der ifølge statistikken har større chancer for at rykke ned, end for at vinde titlen.

Således er United blot blevet tildelt 1 procent chance for at vinde mesterskabet, mens de er blevet vurderet til at have 2 procent sandsynlighed for at rykke ned.

Mest lyst ser det dog ud for Arsenal, der – ifølge computeren – har noget at glæde sig til i denne sæson, for de har nemlig 32 procent chance for at vinde mesterskabet.

I den anden ende af tabellen spås Sunderland, Hull og Swansea til at rykke ned med henholdsvis 68, 52 og 47 procents sandsynlighed.

Derudover har computeren også via statistik fundet frem til sandsynlighed for weekendens resultater i Premier League.

Foto: Sky Sports

Foto: Sky Sports

Ifølge computeren kan man altså regne med en sejr i weekenden til Bournemouth, Burnley, Manchester City, West Ham, Chelsea, Arsenal, Southampton, Liverpool, Manchester United og Leicester.