Chelsea-manageren havde en noget kontroversiel handling inden kampen mod Manchester United søndag aften. Midterforsvareren David Luiz var nemlig blevet bænket og manden der skulle erstatte den brasilianske fodboldspiller i startelleveren var selveste Andreas Christensen. Vores danske ven på kun 21 år. Nu fortæller træneren, hvad årsagen til det var og hvad Luiz skal gøre i fremtiden for at komme til at starte inde. 

Af David Paris 

Den brasilianske midtstopper David Luiz var placeret på bænken i weekendes opgør mod Manchester United. Chelsea-manageren Antonio Conte havde foretrukket vores danske ven, Andreas Christensen, på kun 21 år, til at starte inde i midterforsvaret i stedet for netop Luiz. Udover Christensen startede også anfører Gary Cahill og Cesar azpilicueta inde i forsvaret. Zappacosta og Marcos Alonso var de to wingbacks til at indgå i treback-kæden, når der skulle forsvares.

 (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Flere eksperter forudsagde, at Luizs placering på bænken og Christensens plads i startelleveren ville komme til at have afgørende betydning for derbyet. Og det kan man i sandhed sige det havde. Christensen havde flot styr på Lukaku fra United hele kampen og efter kunne 90 minutter kunne spillerne fra London da også juble over tre point og en 1-0-sejr.

Om Luiz havde håndtere Lukaku lige så godt, er ikke til at vide, men cheftræner Antonio Conte fortæller følgende: “Jeg ved det ikke. Han er nødt til at arbejde virkelig hårdt, ellers kommer dem fra bænken til at starte inde og spille mere fodbold. Det var ikke kun en taktisk beslutning. Men også en naturlig og normal beslutning. Det kan ske for alle spillerne. Klarer de sig ikke som de skal så kan det ske for alle. Jeg gentager; nogen gange må jeg være hård for at få det bedste resultat og det viste jeg at være den rigtige beslutning i dag.”