Det er søndag og det betyder, at der for de fleste vedkommendes står Manchester United mod Chelsea på programmet. Premier League-kampen sparkes igang 15.05 på Old Trafford og er en kamp mellem nummer tre og fire i den bedste engelske række. Kun tre point adskiller de to mandskaber, med henholdvis Manchester United sommer nummer tre og Chelsea som nummer fire.

Udover dette er kampen også en duel mellem to af Premier Leagues mest karakteristiske og anderledes trænere. Jose Mourinho fra den røde del af Manchester og Antonio Conte i spidsen for de forsvarende engelske mestre fra London. Der er altid garanti for underholdning, når de to står på sidelinjen – ofte i form af vilde jubelscener, taktiske genistreger på banen og sjove kommentarer til pressen efter slutfløjtet.

Conte, der tidligere har trænet Juventus og det italienske landshold, lægger i skjul på sin rivalisering med Mourinho udtaler følgende forud for braget om et par timer:

“Den første jeg lyttede til om fodbold var min far. Han var træner, far, linjevogter, dommer og ejer af klubben. Han kunne alt og var alting.”

“Jeg er nødt til at takke min far den passion for fodbolden han har videregivet til mig. Det er fra mig, at jeg går så meget om i spillet på banen. Sporten er helt fantastisk og det har min far hjulpet mig med at indse. Jeg har altid fulgt de hold min far har trænet og på den måde har jeg fået inspiration til mine egne hold og at få mere passion ind blandt spillerne.”

Chelsea har i den seneste periode været inde i en dårlig stime med blandt andet nederlag til Bournemouth og Watford, men i løbet af de sidste tre-fire kampe er The Blues kommet ud med sejr og ligner nu et mandskab, der kan udfordre Liverpool og Manchester City i kampen om det engelske mesterskab.

Netop 4-1-nederlaget til Watford satte et stort aftryk hos Conte, der efter kampen blev ringet op af sin far, der sagde følgende: “Jeg så kampen og du havde ikke den rigtige vrede, den rigtige passion. Det er forkert og du skal lægge mere i.” 

Ifølge det engelske medie Goal.com forsøger Conte nu at efterleve sin fars ønske.

.