Diego Costa er kommet med en noget kontroversiel udtalelse. Han siger nemlig, at selveste Chelsea-træneren Antonio Conte ikke længere ønsker ham i London-klubben. Derfor ser han sig nødsaget til at skifte væk i sommerens transfervindue, der åbner 1. juli. 

Af David Paris 

Selvom den brasilianske fødte professionelle fodboldspiller med spansk statsborgerskab har scoret 22 mål i denne sæson, så har han brugt det meste af sæsonen på at være blevet sat i forbindelse med et skifte væk fra sin nuværende arbejdsgiver Chelsea.

Blandt andet hans tidligere klub Atletico Madrid har meldt deres interesse i den 28-årige angriber, men flere pengestærke klubber i den kinesiske liga har også annonceret at de gerne vil have Costas underskrift.

I denne sæson har Costa været blandt hovedårsagerne til Chelseas engelske mesterskab og uden ham havde træner Antonio Contes mandskab helt sikkert manglet noget offensivt kreativitet.

Det er dog ikke helt katastrofe, hvis Costa forlader London-klubben. Den tidligere Chelsea-spiller Romelu Lukaku ser nemlig ud til at skifte tilbage til The Blues, som klubben også bliver kaldt. Såfremt han skifter fra Everton, kan han blive den dyreste spiller, handlet internt i Premier Leagues historie og her kunne pengene fra et eventuelt Costa-salg lune godt i Chelsea-tegnebogen.

Den meddelse, som Costa fortæller, at han har fået fra cheftræner Conte er, at han er fri til at finde en anden klub frem mod næste sæson, hvis det altså er det han vil. Han fortalte journalister følgende: ” Jeg havde en lille samtale med Conte i min telefon, og han fortalte, at han ikke regner med mig frem mod næste sæson. Hvis chefen ikke vil have dig, så er der kun en ting at gøre. Og det er at forlade klubben. Jeg er på udkig efter en ny arbejdsgiver. “