Thibaut Courtois er måske ikke verdens mest ekstravagante fodboldspiller eller målmand, men han har i sandhed nogle evner man ikke kan tage frem ham. Det bekræfter den milepæl belgieren netop har opnået. 

AF KRISTIAN PARIS 

Chelseas målmand Thibaut Courtois har nået en imponerende karrieren milepæl, da han i mandags formåede at holde et såkaldt clean sheet, da klubben mødte Middlesbroug og vandt 3-0.

Belgieren har med sejren nemlig sikre sig sit 150. clean sheet i karrieren – et yderst imponerende tal hans alder taget i betragtning. For landsholdsspilleren er nemlig kun 24 år – hvad kan han så ikke have opnået som 30 årig? eller 35 årig? Ganske imponerende…

Ganske vist har Courtois og co. spillet hele 11 Premier League kampe og lukket mål ind. Underligt, eftersom Chelsea i den grad er kendt for at have defensiven på plads.

Den tidligere Atletico Madrid keeper bekræftede milepælen, da han tirsdag postede et billede på Twitter – en grafik over, hvor mange clean sheets han har lavet for hans respektive klubber.

Det så således ud:

Atletico Madrid: 75 clean sheets
Chelsea: 37 clean sheets
Genk: 14 clean sheets
Belgien (landshold): 24 clean sheets

Chelsea v Southampton - Premier League

Den store målmand har for nyligt næsten sikret sig mesterskabet med sin klub Chelsea. Om det udtalte han følgende til Sky sports: “Dette år har været meget specielt, fordi sidste år var et meget dårligt år. Vi har fået en masse kritik, men den nye manager kom ind i begyndelsen af sæsonen og vendte op og ned på det hele. Vi vandt nogle kampe og så tabte vi igen og så kom kritikken tilbage.” 

Chelsea kan, hvis de formår at sikre sig tre point i deres næste kamp mod West Bromwich Albion sikre sig mesterskabet, eftersom deres nærmeste konkurrenter, Tottenham Hotspurs, tabte 1-0 til West Ham i sidste spillerunde.