Den brasilianske landsholdsspiller Philippe Coutinho skiftede for 12 måneder siden, i januartransfermarkedet 2018, til Barcelona i den spanske La Liga. Han skiftede fra Liverpool som en af de hotteste navne i hele Europa på daværende tidspunkt. Siden da, har han ikke formået at opretholde de gode præstationer. Faktisk har han kæmpet med overhovedet at få spilletid i den catalanske storklub. En bænkevarmer er vel blevet den offensive midtbanespillers egentlig rolle.

Mohamed Salah skifter til FC Barcelona eller Real Madrid – på én betingelse

Den tidligere Inter-spiller har ikke imponeret træner Ernesto Valverde og det har altså resulteret i mange pladser på bænken. Og det havde fodboldverdenen nok ikke forventet. Han skiftede nemlig til Spanien for  1,2 milliarder danske kroner. Ja milliarder kroner. Men den sum penge kan man godt argumentere for, at Coutinho var værd, på det tidspunkt Barcelona købte ham på. Men det er bestemt ikke tilfældet længere. Han er nemlig en bænkevarmer.

Den 26-årige fodboldspiller har ikke startet inde i en kamp  siden d. 2. december 2018. Og i weekenden blev det kun til sølle syv minutter i 2-1-sejren over Getafe.

Udtalelse fra Barcas direktør

Barcelonas direktør, Guillermo Amor fortæller følgende til den spanske avis Movistar:

“Coutinho er en god spiller med meget erfaring. Og han er stadig blandt de bedste spillere i Europa. Uanset om han får 90 minutter eller fem minutter. Han er en spiller, der tænker mere på holdet end ham selv. Og det beundrer vi ham for. Han leverer altid når han  har Barcelona-trøjen på. Han har stadig flere år tilbage af sin kontrakt og masser at give tilbage til klubben. Bare rolig.”

Coutinho har indtil videre spillet 22 kampe. Og 15 af dem har været fra start. Dvs at han syv gange har været bænkevarmer. Fem mål og fire assists er det blevet til. Ikke meget en spiller af den kaliber har bidraget til. Og det forventes klart, at han i fremtiden kommer til at bidrage med mere til statistikkerne.