Ronaldo er uden tvivl en af de bedste spillere på kloden nogensinde. Sammen med Messi har han domineret international topfodbold, vundet alverdens priser og scoret en masse mål. Men hvad fik ham egentligt til at forlade de trygge, succesfulde rammer i Manchester til fordel for den spanske hovedstad og Real Madrid? 

AF KRISTIAN PARIS

Det spørgsmål sætter den lynhurtige kant og angriber i tale i et interview med sin tidligere holdkammerat Rio Ferdinand som 90min.com har bragt.

Den portugisiske landsholdsspiller forlod i 2009 Manchester United til fordel for Real Madrid, der hentede ham som verdens daværende dyreste fodboldspiller nogensinde. Hele 850 millioner kroner gav kongeklubben for den målfarlige offensivspiller – en sum, der omkring et årti efter synes som de rene småpenge.

Nu afslører Ronaldo selv, hvorfor han forlod de røde djævle. Det har noget at gøre med ham selv som fodboldspiller. Læs med under billedet.

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images,)

 – Jeg tænkte, at jeg ville dertil for at prøve mig selv af og finde ud af, hvor mit niveau egentlig var, fortalte han i interviewets første del til Rio Ferdinand.

 

– Jeg kom dertil i sommeren 2009 og havde en fantastisk første sæson. Jeg vil aldrig glemme min tid på Old Trafford og i Manchester. Jeg lærte, at man aldrig skal stoppe med at udvikle sig og ville blive bedre. Og så spillede jeg sammen med nogle af verdens bedste spillere.

– Om 10 år? Hvad jeg vil om 10 år? Det er svært…måske bliver jeg boxer ligesom dig (Ferdinand), udtalter portugiseren som en joke.

– Det vigtigste som fodboldspiller er at vinde trofæer. Vi arbejder 10, 11 måneder om året, og hvis der går en sæson uden vi vinder noget, så føler man sig tom. Både som hold men også som enkel fodboldspiller, fordi vi alle arbejder super hårdt for det samme mål år efter år.

Ronaldo har spillet over 250 kampe i La Liga og scoret over 270 mål for kongeklubben.