Den portugisiske superstjerne, Cristiano Ronaldo, er vant til hadet, og indrømmer, at al negativiteten er med til at gøre ham bedre som fodboldspiller.

Superstjernen, der til dagligt spiller for Real Madrid, har til det engelske nyhedsmedie, Daily Mirror, indrømmet at den had han får had imod sig hver eneste uge, er med til at gøre ham stærkere, både som person og som professionel fodboldspiller.

Til Daily Mirror udtaler Cristiano Ronaldo:

Det er kun med til at gøre mig stærkere. At være nogens fjende motiverer mig helt sindssygt. Hver gang, når vi spiller på udebane, er der fans som laver tilråb mod mig, og hver eneste gang bliver jeg motiveret for at gøre det bedre, og vise, at de kun hader mig, fordi jeg gør det så godt.

Du er nødt til at se det gode i al hadet. Jeg er nødt til at have den der fjenderolle. Det er en del af gamet for mit vedkommende.

De begynder at skrige helt vildt, hver eneste gang jeg har bolden. Det startede, da jeg var omkring de 18 eller 19 år. Det er ikke et problem for mig. Jeg vil nærmere kalde det en motivationsfaktor.

Ronaldo har været midtpunkt lige siden han som teenager blev professionel, og han er derfor vant til at være forhadt, og at være i andres søgelys.

Succes kan skyldes den store had

Hans styrke kan måske også findes i at han allerede som 13-årig flyttede til hovedstaden, Lissabon, og flyttede fra moren og de trygge rammer på den skønne turist-ø, Madeira.

Ronaldo kom i 2009 til Real Madrid, og har siden da scoret vanvittige 233 mål i 210 kampe, men også for det portugisiske landshold, har han et flot scoringsgennemsnit med 55 mål i 123 kampe.

Han vandt i 2014 Ballon d’Or foran den argentinske målkonge, Lionel Messi, som han er i konstant konkurrence med, når det gælder, hvem der er den bedste fodboldspiller i verden.