Der er ikke mange ting, der slår en stadionplatte, når den bliver serveret i de perfekte omgivelser, med de perfekte forberedelser. Dertil tilbehøret, som foruden de klassiske sennep- og ketchupflasker, ofte også består af løg, enten stegte eller rå.

HELSINGOR, DENMARK – JULY 24: Fans of FC Helsingor cheer during the Danish Alka Superliga match between FC Helsingor and OB Odense at Helsingor Stadion on July 24, 2017 in Helsingor, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Knap så lækkert kan en stadionplatte dog beskrives, hvis pølsen enten er dårlig eller er blevet opbevaret under for varme temperaturer, før den er kommet på grillen.

For at følge op på, om forholdene er perfekte for stadionplatter i det danske land er perfekte inviterer Fødevarestyrelsen jævnligt sig selv på besøg.

Som et naturligt rutinetjek havde FC Helsingør derfor Fødevarestyrelsen på visit i kampen mod FC Midtjylland. Her var pølserne blevet opbevaret under håndvarme temperaturer, og derfor så de (styrelsen, red.) sig nødsagede til at stoppe salget af pølser undervejs i kampen.

Foruden den straf det er, ikke at kunne servere stadionplatter til sultne tilskuere, idømmes nyoprykkerne dog også endnu en straf for pølserne.

Klubben har nemlig fået en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley på kontrolrapporten. Grunden til den sure smiley skal findes i, at pølserne er blevet opbevaret i en kølecontainer, der ved Fødevarestyrelsens ankomst målte 19,2 grader.

Derfor har pølseboderne på Helsingør Stadion nu heller ikke nogen elitesmiley. Kontrolrapporten fra Helsingør Stadion kan ses her.