En af de fineste pokalturneringer i verden er engelske FA Cup, hvor Englands klubber fra alverdens rækker alle kæmpe om at komme så langt som muligt. I år er det lykkedes de to London klubber Arsenal og Chelsea at komme hele vejen til finalen, og i går mødtes de to  klubber så i et nervepirrende opgør, der indeholdet tre mål og et rødt kort… 

AF KRISTIAN PARIS 

Danny Welbeck er Arsenals anonyme helt

Arsenal v Chelsea - The Emirates FA Cup Final

Ja, han scorer ikke de afgørende mål, eller tager de korrekte beslutninger foran mål, men tag ikke fejl, Welbeck var i går afgørende for Arsenals sejr.

Hans kloge løb og utrættelige arbejdsrate betød, at Chelseas treback kæde konstant var under pres. Welbecks hurtighed var bestemt også en udfordring for langsommere spillere som Cahill og Luiz, hvorimod Azpilicueta må siges som den eneste, der kan følge med den hurtige englænder.

Ingen mål, men en verdensklasse præstation fra den tidligere United mand.

Arsenals 3-4-3 formation er stadig en succes

FBL-ENG-FACUP-ARSENAL-CHELSEA

Arsenal stillede noget overraskende stadig op med den famøse 3-4-3 formation, på trods af skader på nøglepositioner. Ligeledes var et nyt ansigt i startopstillingen, tyskeren Per Mertesacker, der overraskede alle og enhver med sine imponerende præstation og overskud.

Wengers fornyelse af systemet har overrasket de fleste klubber, og hvilke store klubber har de ikke formået at tæve med dette system?

På trods af succes med det nye system sluttede London klubben dog alligevel udenfor Champions League pladserne for første gang i 20 år (!!).

Desperate Chelsea er heller ikke bedre

Arsenal v Chelsea - The Emirates FA Cup Final

Ud fra the Blues præstation på Wembley i går, er det svært at forstå at der er hele 18 point mellem de to klubber i ligaen.

klubben stillede ellers næsten med stærkeste opstilling, men det var ikke nok til at lukke ned for Sanchez, Özil og co.

Antonio Conte kunne have sluttet sæsonen af på bedste vis, men må altså  nøjes med Premier

League trofæet i sin første sæson – det burde også være rigeligt – noget Wenger aldrig har
vundet…