Den brasilianske landsholdspiller og tidligere Barcelona-spiller forlod netop de catalanske giganter i sommeren 2016 til fordel for de italienske mestre Juventus, som han i den efterfølgende sæson løftede Serie A-trofæet sammen med. Han forlod Barca, som klubben også bare kaldes, efter mere end 23 trofæer på Camp Nou og en status som en af verdens bedste højre backer.

Dengang han skiftede udelukkede han ikke et comeback tilbage til holdet, og det er netop det scenarie som flere medier rundt omkring i verden, i øjeblikket skriver om. Ifølge hovedpersonen selv, Dani Alves, der efterhånden er blevet 34 år, vil han nemlig skifte tilbage til La Liga-klubben, hvis de kontaktede ham i dag. Det er betingelse, og så lover Alves, at han ikke ville tøve med at sige ja tak til tilbuddet.

(Photo by Ira L. Black/Corbis via Getty Images)

Sidste sommer byttede Alves Torino ud med Paris, nærmeste bestemt en plads på Ligue 1-holdet Paris Saint-Germain højreback. Her han stort set været fast mand, men der er alligevel noget, der nærer den professionelle fodboldspiller. Til det engelske medie Goal.com siger han følgende:

“Barcelona er mit hjem. Det er umuligt at udelukke et skifte tilbage. Jeg ville komme tilbage nu, hvis de ringede og sagde det til mig. Så enkelt er det. Hvis de siger, at skiftet væk fra klubben ikke påvirkede mig følelsesmæssigt, så er det løgn. Jeg var ødelagt. Jeg skiftede fordi jeg følte at det var svært at opnå mere – havde vundet 23 titler på 8 år med klubben.”

“Jeg havde svært ved at sætte mig selv op til de store kampe. Jeg kunne ikke se, hvad det nyttede. Det kunne man selvfølgelig se ude fra, og så sagde Barcelona fra. Jeg skiftede for at få glæden tilbage og for at skabe mere historie, men det betyder ikke, at jeg ikke er klar på at komme hjem. For Barca er mit hjem, og det er der intet, der ændrer på.”