Dani Alves

Fulde navn: Daniel Alves da Silva

Klub: Paris Saint-Germain

Løn: Dani Alves tjener 14 millioner euro om året ifølge den franske avis Le Parisien

Land: Brasilien

Født: Den 6. maj 1983 i Juazeiro, Brasilien

Højde: Dani Alves er 1,71 meter høj. Dermed er brasilianeren en lille og klejn fyr

Vægt: Dani Alves vejer 70 kilo. Det giver ham en BMI score på 23,7

Position: Forsvarsspiller. Hovedsageligt højre back

Daniel Alves da Silva, oftest bare kaldt Dani Alves, er en professionel fodboldspiller fra Brasilien. Han spiller for Paris Saint-Germain i Frankrig og det brasilianske landshold. Han har også spillet for andre europæiske giganter, såsom Juventus og FC Barcelona.

Alves gjorde i 2008 rekord, da han skiftede til Barcelona fra Sevilla. Han blev nemlig den dyreste forsvarsspiller i verden. Overgangssummen lød dengang på 20 millioner euro.

Dani Alves har også arbejdet en del med velgørenhed og NGO’er. For eksempel har han et samarbejde med fonden mod Hepatitis C.

Dani Alves’ klubhistorie

Dani Alves begyndte sin karriere hos den lokale klub, Juazeiro, hvor han tilbragte tre sæsoner, fra 1998 til 2001. Herefter blev han sendt til Sevilla på en lejeaftale.

Før han skiftede til Barcelona i 2008, havde han etableret sig som en succesfuldspiller hos både Bahia i hjemlandet og hos Sevilla. Hos sidstnævnte blev det til over 200 optrædener og 13 mål.

Han skiftede til FC Barcelona i sommeren 2008 for 20 millioner euro. Han tilbragte otte sæsoner hos klubben og formåede at score 14 mål i 247 kampe. Han vandt adskillige titler med klubben: La Liga seks gange, Champions League tre gange og meget mere. Nogle af hans holdkammerater og venner i løbet af tiden hos Barcelona er blandt andet Neymar, Lionel Messi, Luis Suarez etc.

Dani Alves har et tæt venskab med Neymar. De to spiller også sammen i dag hos PSG.

Alves skiftede i 2016 til Juventus, hvor han scorede to mål i 19 kampe. Han hjalp endda klubben med at vinde det italienske mesterskab. Holdet kom endvidere også i finalen i Champions League, som man dog tabte.

Den 12. juli 2017 skrev han under på en kontrakt med Paris Saint-Germain på en fri transfer, hvor han stadig spiller den dag i dag. Klubben har andre berømte spillere såsom Neymar, Edinson Cavani, Angel di Maria og mange andre.

Dani Alves’ tidlige liv og privatliv

Alves blev født den 6. maj 1983 i den lille by, Juazeiro i Brasilien. Han er søn af Domingos Alves da Silva og Dona Lucia.

Han begyndte med at spille fodbold i en tidlig alder sammen med de andre bysbørn. Hans far havde også en stor passion for fodbold.

Alves blev gift med Joana Sanz, ved et hemmeligt bryllup på Ibiza den 8. juli 2017. Parret har været kærester i lang tid. Hans kæreste er 23 år og arbejder som model. De har datet siden 2015.

Før det, var Alves gift med den brasilianske sportsagent, Dinora Santana. De sagde ja til hinanden i 2008. Deres ægteskab varrede dog ikke længe, og de blev separeret i 2011. De har dog to børn sammen; en søn Daniel Alves og en datter Victoria Alves.

Den 27. april 2014 blev han udsat for racisme i en kamp mod Villarreal. En tilhænger smed en banan mod ham. Han tog dog situationen med ophøjet pande. Hans tætte venner er blandt andet Neymar, Jordi Alba og Ivan Rakitic.

Ved siden af hans karriere, kan han godt lide at rejse. Alves og Joana rejste blandt andet til Paris på deres bryllupsrejse.

Han er stor tilhænger af tatoveringer og har adskillige af disse. Derudover er han filantropist og han arbejder sammen med mange NGO’er.

Dani Alves’ landsholdskarriere

Dani Alves ses her i kamp mod Peru i Copa America. På det brasilianske landshold har højre backen haft en yderst glorværdig karriere.

Alves fik debut på det brasilianske landshold i en uofficiel venskabskamp mod udvalgte spillere fra Kuwait den 7. oktober 2006.

På trods af, at Alves i en overgang var den dyreste højre back i historien, var det ikke altid, at han kunne få en fast plads i startopstillingen på landsholdet. Således stod Maicon ofte forrest i køen.

Dani Alves har haft en glorværdig karriere for Brasilien. Han førte blandt andet holdet frem til sejr i Copa America i 2007 og guld ved Confederations Cup i 2013. Han blev udtaget til Brasiliens trup til VM i 2014, hvor man på eget græs nåede til semifinalerne.

Dani Alves blev udtaget til VM i Rusland i 2018, men på grund af en skade, måtte han sidde over i hele turneringen.