Det ser godt ud for Danmark, i forhold til at blive seedet forud for playoff-kampene frem mod VM. 

Efter mandagens VM-kvalifikationskampe kan Danmark næsten kalde sig seedet i de kommende playoff-kampe frem mod VM.

Hvis Frankrig vinder over Hviderusland i aften, så er Danmark altså seedede, og kan derfor regne med en meget svagere modstander, end hvis de ikke blev seedet.

Det var en slukøret Antoine Griezmann, der måtte sige farvel til EM-slutrunden uden et trofæ, da Portugal vandt 1-0 over Frankrig efter forlænget spilletid. Til gengæld kan han se tilbage på et – for ham – succesfuldt EM. Foto: REUTERS / John Sibley

Det ser godt ud for Danmark, og resultatet virker ret realistisk. Frankrig er storfavorit, og de er tilmed også nødsaget til at vinde over Hviderusland, hvis de vil sikre sig direkte kvalifikation til slutrunden uden at være afhængige af andre resultater.

Dog kan Danmark stadig blive seedet, hvis Frankrig ikke går hen og vinder, hvis Frankrig får det samme resultat, som Sverige får mod Holland – eller hvis Sverige taber. Der vil Frankrig nemlig stadig vinde gruppen. Så Danmark kan altså håbe på, at Sverige taber til Holland.

Det ser ret godt ud for Danmark, da Sverige rent faktisk kan tåle at tabe med seks mål, for så stadig at gå videre til playoff-kampene.

Frankrig og Hviderusland spillede 0-0 i den omvendte kamp for et år siden. Sverige og Holland spillede 1-1 i fjor.

I playoff-runden mødes holdene både ude og hjemme. De fire bedste hold bliver seedet, hvor de derefter møder det dårligste hold af de fire andre hold. Seedningerne bliver bestemt ud fra Fifas verdensrangliste.

Disse hold er sikre på at blive seedet

  • Italien
  • Kroatien
  • Portugal/Schweiz (de mødes tirsdag i en kamp om førstepladsen – andenpladsen er sikret seedning)

Disse hold seedes ikke i play off-kampene

  • Nordirland
  • Grækenland
  • Irland

Hvis Frankrig går videre som gruppevinder, vil Danmark ryge i den øverste gruppe, mens Sverige eller Holland vil ende i den nederste gruppe.

Hvis Frankrig IKKE vinder Gruppe A, så vil Frankrig blive en del af den øverste gruppe, mens Danmark vil ende blandt de useedede hold.