Knapt nok er vejen til EM afsluttet før der er tale om en ny landsholdstræner for det danske fodboldlandshold. Morten Olsen var landstræner i 15 år og stor respekt for hans indsats for Danmark.

Der har tidligere været snak om forskellige emner til den danske landsholdstræner post, og Michael Laudrups navn har en tendens til altid at dukke op. Ønsket om Michael Laudrup som landsholdstræner fra den danske befolkning, syntes dog ikke at være gengældt fra Michael Laudrups selv – i hvert fald ikke endnu! Så er der i periferien også nævnt navne som Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand, men nu tyder det på, at det er en helt anden mand som er favorit til den vigtige position som landsholdstræner.

TURIN, ITALY - SEPTEMBER 16: Malmo FF head coach Age Hareide shouts to his players during the UEFA Champions League Group A match between Juventus and Malmo FF on September 16, 2014 in Turin, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Åge Hareide (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Åge Hareide er favorit

Først var det TV2’s kommentator Flemming Toft, der afslørede at han fra svenske kilder havde fået bekræftiget at fokus var på Åge Hareide, og senere støttede Politiken op om at de også havde informationer, der pegede på at Åge Hareide bliver Danmarks næste landsholdstræner.

aage_hareide_landstræner_flemming_toft

Hvem er Åge Hareide?

Åge Hareide er en norsk træner, der har en baggrund som forsvarsspiller, og som har spillet for norske klubber som Molde og Hødd og i England for for Norwich og Manchester City.

Som træner er han en kendt figur i det skandinaviske fodboldbillede, og har været træner i både Sverige, Danmark og Norge for store fodboldklubber. I Danmark var han træner for Brøndby fra 2000-2002, og i Norge og Sverige har han været træner for klubber som Helsingborg IF, Rosenborg og på nuværende tidspunkt er han træner for Malmö FF, hvor han i sidste sæson forsvarede mesterskabstitlen og fik Malmö FF i Champions League, hvor klubben har hentet 3 point i 4 kampe mod modstanderne PSG, Real Madrid og Shaktar Donetsk. Åge Hareide blev i øvrigt kåret som årets træner i Allsvenskan liga for hans arbejde med Malmö.

Åge Hareide var landstræner for Norge i 2003 til 2008.

Det er endnu ikke offentliggjort om Åge Hareide bliver landstræner for Danmark – men tegnene er meget massive, og Åge Hareide må på nuværende tidspunkt betragtes som storfavorit til opgaven. Kan han løfte den?

Du kan læse om de danske talenter i udlandet her som  kan blive rigtig relevante for den nye landstræner.

MALMO,SWEDEN - AUGUST 27: Head Coach of Malmo FF Age Hareide looks on during the UEFA Champions League play-off second leg football match between Malmo FF and FC Salzburg at the Swedbank Stadion on August 27, 2014 in Malmo,Sweden. (Photo by Jonathan Nackstrand/EuroFootball/Getty Images)

Åge Hareide (Photo by Jonathan Nackstrand/EuroFootball/Getty Images)