Redninger

Ederson 9/10

Ederson er virkelig blandt de bedste i verden, hvis det handler om redninger. Når han står for Manchester City, så bliver han naturligvis ikke testet i samme omfang som mange andre målmænd og derfor kan det være svært at vurdere hans niveau. Dog har han alligevel lavet et par flotte og fantastiske redninger. De har måske ikke sikret point, men været årsag til at City vandt med tre mål i stedet for to. Årsagen til, at han ikke får topkarakterer er, at han, ligesom alle andre målmænd, ikke redder alt hver gang – han lader også bolde gå ind, selvom man umiddelbart ikke skulle tro, at de kunne gå ind. Han er ikke det kæmpe store monster, som f.eks. Manuel Neuer var inden han blev skadet. Ederson redder mange bolde, men er ikke feljri – det er Manuel Neuer heller ikke…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

De Gea 10/10

Ifølge den tidligere engelske landsholdsmålmand Shay Given, er Manchester Uniteds målmand David De Gea den bedste målmand i verden til at redde boldene fra at komme i mål. Han bliver bedre og bedre med årene og han er virkelig en af de keepere, der flere gange på en sæson laver fantom-redninger. De redninger som ingen regner med, og som man bare kan måbe af. De kan ikke beskrives og bjergtager et helt publikum… Det er fantastisk.

(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Nogen gange ser det ud til, at den spanske landsholdsmålmand overrasker sig selv. Nogen gange virker det ikke som om han selv er klar over, hvilken fantastiske præstationer han lige har lavet.

Udspark, udkast og spillet med fødderne 

Ederson 9.5/10

Hvis man bare har set en kamp med Ederson i mål, så ved man, at den mand kan sparke bolden ud af stadion, hvis han bliver rigtig sur. Han sparker helt op til modstanderens målfelt og derfor ofte i oplæggerens rolle – simpelthen fordi modstanderen ikke regner med, at den kommer så langt. Han kan sparke den fra jorden eller fra hånden – det er ligegyldigt. Lidt af det samme er tilfældet med udkastene. Han har en enorm styrke i armene og så er de milimeter præcise – altid. Årsagen til, at han ikke får topkarakterer er hans, til tider, vaklende spil med fødderne. Det kom senest til udtryk i Champions League-kvartfinalen onsdag aften mod Liverpool.

De Gea 9/10

De Gea sparker ikke lige så langt som Ederson, men tilgengæld er det sjældent, at han uprovokeret losser bolden ud over sidelinjen. Han er næsten mere præcis med fødderne end med hænderne – skræmmende for en spiller, der størstedelen af tiden bruger hænderne. Han er ydermere også god i småspillet med fødderne. Bedre end da han først kom til England – en positiv udvikling, så hvor mon han ikke kan ende.

Sikkerhed i udkastene og længden i forhold til Ederson trækker karakteren ned.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side, hvor du kan læse meget mere om de to keepere.