David Luiz er tilbage i Chelsea. Sidst havde han trøje nummer fire i London-klubben, men nu har han altså valgt nummer 30 og det er der faktisk en god grund til. 

Af David Paris 

Selv en uge efter David Luiz’ skifte tilbage til Chelsea, er der mange fans og eksperter, der undrer sig over transferen. I 2014 skiftede den brasilianske forsvarsspiller nemlig væk fra Chelsea til PSG for 50 millioner pund og nu, to år efter, er han så tilbage med en overgangssum på 32 millioner kroner.

Usikkerheden går nu på, hvilken position den 29-årige midterforsvarer skal spille. Han kan snildt bruges på den defensive midtbane, men hans foretrukne position må være i det centrale midterforsvar, hvor han også primært har spillet i Paris Saint-Germain.

Skal han spille den plads, kræver det, at han slår enten John Terry eller Gary Cahill, og lige nu er det utænkeligt. Klubben har nemlig vundet sine første tre kampe og står med maksimum point forud for søndagens opgør mod Swansea.

Da Luiz kom til klubben skulle han vælge et rygnummer på trøjen. Sidste gang havde han nummer fire, men det er bliver ikke sådan i hans anden periode i Chelsea. Han har nemlig valgt nummer 30, og det er der en god grund til.

Luiz siger selv: “Det var min mor og fars valg, så det er fint. Og fordi mit yndlingstal, nummer 4, bærer Fabregas på ryggen.”

Hvad mor vil have, mor får. Lad det være afslutningen på artiklen om David Luiz’ rygnummer…