David Luiz har fundet sin vej til varmen på Chelsea-mandskabet i denne sæson indtil videre. Det er ellers efter at have været helt ud af holdet i de seneste 12 måneder, da træner Antonio Conte var manden, der bestemte. I de første par Chelsea-kampe i Premier League har den brasilianske landsholdsspiller startet inde. Desværre for danske Andreas Christensen, der af den grund har været henvist til bænken – akkurat som Luiz var i sidste sæson.

Og det kunne meget vel have været tilfældet, at Luoiz også var havnet på bænken i denne sæson. Hvis Conte fortsat havde været træner i London-klubben. Heldgivis for 31-årige Luiz, der tidligere har spillet for blandt andet PSG, er den nye mand ved roret Sarri og han har et andet, godt øje til Luiz.

Han har ændret systemet til 4-2-3-1 i stedet for 3-5-2 og det betyder, at man nu opererer med decideret midterforsvaret. Og det system er David Luiz godt tilfreds med. Havde det dog fortsat med Conte så havde han formentlig skiftet arbejdsgiver. Det skriver det engelske medie Goal.com i hvert fald.

Hovedpersonen, David Luiz, udtaler sig

David Luiz siger følgende om han situation i Chelsea: “Hvis træneren var blevet, så ja var der nok kun en mulighed. Det kan de fleste forestille sig. At skifte klub nemlig. Men det blev ikke aktuelt. For nu er jeg her. Og jeg er meget meget glad.”

“Filosofien er at vi skal vinde hver evig eneste kamp, og til det sætter træneren den bedste hold. Og lige  nu er det mig der spiller. Det er jeg glad for. Det mente Conte nemlig ikke. Og jeg følte jeg blev frosset ude. Bevidst og ikke på grund af mine præstationer. Det var en frustrerende situation.”