Af David Paris 

Ifølge det engelske medie The Telegraph, skulle Antonio Conte have sagt, at han ikke vil være stopklodsen for David Luiz og Michy Batshuayi, såfremt de ønsker et skifte væk fra Chelsea og hjemmebanen Stamford Bridge. Han slår fast, at han ikke vil forsøge at holde dem i klubben, hvis ikke de ønsker det.

Derudover fortæller den tidligere italienske landstræner også, at han ikke mener, at han kan sælge en spiller i førsteholdstruppen uden at erstatte ham. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man vurderer kvaliteten i truppen og hvis mandskabet skal følge med Premier League-førerholdet fra Manchester City, der i skrivende stund er 12 point foran andenpladse: Manchester United.

Chelsea-træner Antonio Conte vil ikke stå i vejen for Luiz og Batshuayi, hvis de vil søge nye græsgange i januar-transfermarkedet. (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto via Getty Images)

Den centrale midterforsvarer og tidligere Paris Saint-Germain-spiller David Luiz er tæt på at komme tilbage fra en længerevarende skade, men er flere gange tidligere i sæsonen, blevet placeret på bænken til fordel for unge danske Andreas Christensen, der for alvor har gjort indtryk på Conte.

Angriber Batshuayi, der også går under navnet ‘Batman’ er kun startet inde i to Premier League-kampe i denne sæson indtil videre. Han er enten blevet foretrukket til fordel for spidsangriber Alvaro Morata eller den falske 9’er Eden Hazard. Det er flere gange blevet til indskiftningstjanser og mål, men det har altså ikke været noget, der imponeret Conte tilstrækkeligt til at lade ham være blandt de 11 udvalgte.

Batshuayi skulle eftersigende ikke være ked af det over situationen i London-klubben, men mere bekymret over sin plads på det belgiske landshold forud for VM-slutrunden i Rusland til sommer. Han får med andre ord ikke regelmæssig førsteholdsfodbold og det er ikke alle landstrænere, der ser lige godt på det scenarie.

Luiz derimod er anderledes skeptisk, for han vil nemlig ikke være tilfreds med at bruge sin tid på bænken og derfor kunne han meget vel skifte væk fra de forsvarende engelske mestre – men hvem vil købe ham?