En ny statistik lavet af David Silvas pasninger på banen, afslører at den spanske troldmand på midtbanen faktisk er verdens bedste i én kategori.

Af David Paris  

Den spanske offensive midtbanespiller David Silva er nok den spiller, der passer bedst ind i træner Pep Guardiolas spilsystem. Han er teknisk dygtig, løber godt ind i frie rum og så laver han til tider nogle helt fantastiske afleveringer. Sammen med Kevin De Bruyne sørger spanieren for at være Manchester Citys kreative mand og det er fra ham chancerne som oftes kommer fra.

I denne sæson ha 31-årige Silva, der tidligere har spillet i blandt andet Valencia, assisteret sine holdkammerater fem gange og nettet to gange i 26 kampe. Ikke umiddelbart en imponerende statistik, men har man set Manchester Citys kampe, så ved man godt kritikken ikke er berettiget.

En statistik fra det engelske medie Whoscored.com afslører, at David Silva er ikke bare Premier Leagues, men hele Europas bedste pasningsspiller på den sidste tredjedel af banen. Og den titel passer vidst mere til hans egentlige præstationer på banen.

Som det fremgår af teksten ovenfor har Silva lavet 677 succesfulde afleveringer på den sidste tredjedel af banen og dét tal er det højeste for en spiller i en af Europas fem bedste ligaer (Premier League, Serie A, Ligue 1, Bundesligaen og Liga BBVA).

Af mulige konkurrenter til City-spilleren kunne være Tottenhams danske Christian Eriksen, Bayern Munchens midtbanespiller Thiago Alcantara eller Real Madrids tyske general Toni Kroos. Ingen af dem overgår tilsyneladende Silva. Derudover har Silvas angrebskollega De Bruyne samlet lavet 14 mål og assists i Premier League, hvilket måske, igen, heller ikke er en hel fair afspejling af Silvas egentlig indsats på banen.