En schweizer er blevet valgt som ny FIFA-præsident ved fredagens afstemning. Han fik over halvdelen af stemmerne og skal nu prøve at få fodboldforbundet på rette køl igen. 

Af David Paris 

Fredag aften stemte de 207-medlemslande af organisationen FIFA, omkring, hvem de ville have som fodboldforbundets nye præsident, efter ‘afskedigen’ af skandale-Sepp Blatter. Fire kandidater stillede op som præsident, men kun en kunne løbe med sejren. 115 stemmer af 207 mulige fik schweiziske Gianni Infantino og kunne derfor præsenteres som ny FIFA-præsident fredag aften.

45-årige Infatino var ellers oppe mod kendte og prominente navne som Sheikh SAlman bin Ebrahim al-Khalifa (FIFAs vicepræsident), Prince Ali bin al-Hussein og Jerome Champagne (sidste års ‘nummer to’).

DBU stemte på…

DBU var formentlig mere end glade, da stemmerne blev offentliggjort, fordi de, Dansk Boldspil-Union, også havde stemt på Infantino, som har været UEFAs general sekretær siden 2009.

Men hvem er Infatino egentlig og kan han varetage positionen som ny FIFA-præsident?

Gianni Infantino er nok bedst kendt som ansigtet ud ad til i forhold til Champions League og Europa League, på grund af sin position som UEFAs general sekretær. Schweizeren med et italiensk pas, er uddannet advokat og er tidligere direktør for UEFAs forbund for ‘retsager og licenser for klubber’.

Et ønske fra hans side er, at han vil udvide Verdensmesterskabet med otte hold, således, at der kommer til at være 40 istedet for 32 deltagende lande.

Sheikh SAlman bin Ebrahim al-Khalifa blev desuden nummer to med 88 stemmer.

Læs også: FIFA 16 guiden til de ultimativt bedste skud

Læs også: Madrid-klubber får transferkarantæne af FIFA!