Der er en masse sjove navne i verdenen – og det bliver rigtig sjovt, når de mennesker med de sjove navne bliver professionelle fodboldspiller for så får omverdenen øjnene op for dem. Vi har samlet de 10 værste af slagsen (og sjoveste).

  1. Claudio Gentile

Hvis du oversætter Gentile fra italiensk til engelsk, så vil du få at vide, at det betyde ’sød’ eller ’kærlig’. Og det er overhovedet ikke hvad, Claudio med samme efternavn, var i sin tid som professionel fodboldspiller på banen. Under VM-slutrunden i 1982 kørte han rundt med Diego Maradona i en kamp mod Argentina og så blev han kendt for at være manden, der rev den brasilianske legendens trøje, Zicos i stykker, i en fodboldkamp.

Desuden blev han også kendt for ”grave neglenen ind i en anden spillers ryg” for at hjælpe sig selv med at følge med ham på et hjørnespark.

Den argentinske fodboldspiller, Mario Kempes har udtalt følgende om Gentiles brutalitet på banen: ”Hvis der var et toilet på banen, så ville Gentile følge dig og sørge for ikke at slippe dig af syne”.

  1. Philipp Lahm

En anden professionel fodboldspiller, hvis efternavn til engelsk kan oversættes med ’lame’ eller ’feeble’, hvilket på dansk betyder, lam eller ukampdygtig. Enhver, der har set den tyske højre back spille fodbold ved, at hvis der er noget, som Lahm ikke er, så er det lam og ukampdygtig. Den lille tyske Bayern München-spiller var i en årræke holdets helt store profil og så var han både anfører på det tyske Bundesliga-mandskab og på det tyske landshold.

  1. Norman Conquest

En af de lidt ældre spillere på denne liste er Norman Conquest, hvis efternavn betyder erobring på dansk. Den tidligere australske landsholdsmålmand fik faktisk hele 11 landskampe i perioden fra 1947 til 1950 og mest berømt er han fra hans præstation i en landskamp mod England i 1951, hvor han virkelig, heroidsk prøvede at redede det australske landshold fra ydmygelse. Dette lykkedes dog ikke, da de tabte 17-0 – og som den eneste var Conquest den eneste der fortsatte med at kæmpe hele kampen i gennem.

  1. Danny Invincibile

Et efternavn, der knytter sig mere til en superhelt end en fodboldspiller. Ikke desto mindre var det tidligere, at Danny fra Australien altså hed, og stadig hedder Invincible til efternavn. Det betyder usynlig og det ville angriberen måske gerne have benyttet sig af i sin karriere. Han fik nemlig ikke den store succes, men nåede både at have kontrakt med Kilmarnock og St Johntone, inden sidstnævnte klub valgte ikke at forlænge kontrakten med ham efter udløb i 2011.

Om han havde haft mere succes ved at være usynlig, er ikke til at sige, men en ting er sikkert og det er, at hvis ikke han bliver husket for sit spil på banen, så vil fansene aldrig glemme hans efternavn og kommentatorerne, når de skulle omtale ham, når han havde bolden i kampen eller scorede.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side