Der er mange penge i fodbold. Nogen gange kan det være svært som sportsdirektør eller klubejer at jonglere med flere økonomiske bolde på en gang. Det er nedestående syv klub-konkurser/kollapser et bevis på.

7 – Bolton Wanderers

BOLTON, ENGLAND - AUGUST 11: A general view outside the stadium prior to the Capital One Cup first round match between Bolton Wanderers and Burton Albion at Macron Stadium on August 11, 2015 in Bolton, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Bolton Wanderers er blandt de klubber der for nyligt er finansielt kollapset. Altså, gået konkurs. Den tidligere Premier League-klub har i skrivende stund cirka 2 milliarder kroner i gæld og er derfor blevet forbudt at handle spillere. Klubben er mere eller mindre død i engelske fodbold og har været det i en længere periode. Tilslutningen af og engagementet for spillere såvel som trænere er ikke, hvad den har været. Man kan altså nu tale om et totalt kollaps inden for alle parametre og derfor kan klubben få ekstra svært ved at få hevet sig selv op af det sorte hul, de befinder sig i.

6 – Real Oviedo

mata

Den spanske klub befandt sig i den øverste halvdel af La Liga i 1990’erne og i 1991 prøvede klubben tilmed kræfter med Champions League, efter de endte som nummer 6 sæsonen forinden. Klubben kan blære sig med, at prominente navne som Juan Mata, Santi Cazorla og Stan Collymore alle har båret den blå Oviedo-trøje. På trods af dette fik klubben aldrig transferprofitten af nogle af disse spillere, da klubben ikke formåede at holde på talenterne i ungdomsårene. I 2001 rykkede Real Oviedo så ned og sæsonen efter blev resultatet endnu en nedrykning til Spaniens tredjebedste række og klubben befandt sig nu i en dyb økonomiske og sportslig krise.

Dette slog dog ikke klubbens loyale fans ud, der har altid har støttet trænerstablen, spillerne og ledelsen. Og måske netop af den grund har Oviedo formået at arbejde sig op gennem ligasystemet igen og i dag befinde sig i Segunda Division, den næstbedste spanske række.

5 – Fiorentina

FLORENCE, ITALY - DECEMBER 20: Fans of ACF Fiorentina during the Serie A match between ACF Fiorentina and AC Chievo Verona at Stadio Artemio Franchi on December 20, 2015 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

En stor og traditionsrig klub er, hvad Fiorentina er. Tilbage i tiden har klubben vundet to mesterskaber og en række udmærkelser i Europa. Men i 2001 gik det helt galt. Viola, som klubben og bliver kaldt, fik sine regnskaber offentliggjort og de tallene på bundlinjen var ikke helt at tage fejl af. En kæmpe gæld gjorde at klubben i en årrække holdt op med at eksistere helt.

Frivillige mennesker og investorer fik dog rejst klubben igen og er allerede den dag i dag, tilbage i Italiens bedste række Serie A. Tilmed fik klubben for år tilbage ‘debut’ i Europa igen, til stor glæde for fans, der så det som en symbol på, at de endelig var tilbage fra konkursen, der de sidst mange år havde plaget klubben og alle omkring den.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side