Thomas Delaney måtte udgå med en skade, da Danmark spillede 1-1 mod Irland i den afgørende kamp i kvalifikationen til EM. Og midtbanespilleren havde det ikke rart med at se resten af opgøret fra sidelinjen. 

Det endte godt for Danmark, der kvalificerede sig til sommerens EM med 1-1 på udebane mod Irland. Men undervejs i første halvleg måtte Dortmundspilleren Thomas Delaney udgå med en skade – til stor irritation for den 28-årige midtbanespiller, der ikke var klar på at gå fra banen. 

”For at sige det lige ud, var det sgu noget røv. Det gjorde ondt ad helvedes til, men det generede mig at gå ud. Jeg havde på en måde lidt skyldfølelse over at måtte gå ud. Jeg ventede også lidt med at sige til vores læger, at jeg ikke kunne spille videre,” siger han til TV2 SPORT. 

Thomas Delaney fortæller, at han godt vidste, at han ikke var i stand til at spille videre, men det føltes ”svagt” at gå ud. 

Den nervepirrende kamp var ikke sjov at skulle følge med i fra sidelinjen, siger han. 

”Jeg gik ind i omklædningsrummet ti minutter før pausen, og jeg kom først ud 20 minutter inde i anden halvleg. Jeg kunne ikke holde ud at se det. Og de sidste tre minutter var dybt forfærdelige. Det er meget bedre at være på banen – der er jeg meget mindre nervøs.”

Men heldigvis gik det godt for Danmark, og Thomas Delaney kalder det for ”kæmpestort”, at det er lykkedes. Den ankelskade, han pådrog sig i kampen kender han endnu ikke omfanget af, fortæller den tidligere FCK-dynamo til TV2 SPORT. 

”Jeg ved ikke helt, hvordan det ser ud derinde (i anklen, red.). Det skal en scanning vise. Men den er i hvert fald godt hævet, og der var ikke en chance for, at jeg kunne spille videre, desværre.”

Han regner dog ikke med, at skaden holder ham på sidelinjen i længere tid.