PSV solgte deres store stjerne Memphis til engelske Manchester United. Den hollandske dribler sagde farvel til hans hjemland og familien, for i stedet at sige goddag til store biler og en kæmpe udfordring.

Af Anders Lang Jensen

1

Kantspilleren, der vandt den gyldne bold i hollandsk fodbold i 2015, mistede sin far i alderen 4 år. En tragisk hændelse i en ung fodboldspillers liv og efter det, havde Depay kun sin mor tilbage. Moren bor stadig hjemme i Holland 75 km fra Eindhoven. Og selvom Depays million-løn tikker ind på kontoen hver uge, bor moren stadig mange kilometer fra sin søn.

Nu lever den 22-årige offensivspiller i England, hvor livet har været svært efter manglende spilletid og dårlige præstationer. En grund til disse præstationer har Depays tidligere træner i PSV, Fred Rutten, et svar på.

”Han har et godt forhold til hans mor. Det tror jeg er en grund til det. Men han er stadig ung, og kan udvikle sig meget.”

Om Depays mor må flytte til England, eller hvad der skal ske, må de rode med. Men hollænderen har brug for mere spilletid og bedre resultater i United.