Arsenal har i flere transfervinduer været sat i forbindelse med den franske FC Barcelona-forsvarsspiller Samuel Umtiti. Intet er sket endnu, men det ligger i luften, at London-klubben meget vel kunne finde på at byde på ham til sommer. Men spørger man Goal.com er det en dårlig ide.

Eller, i hvert fald, så kunne det være en bedre løsning, at stole på en unge midterforsvarer Konstantinos Mavropanos fra Grækenland. Han kom Premier League-klubben i januar 2018 og planen var, at leje han direkte tilbage til klubben PAS Giannina i Grækenland.

Men den daværende træner Arsene Wenger ombestemte sig pga den 21-årige gode præstationer til træning. Han blev halvsæsonen ud og fik flere gode kampe i benene. Han viste udmærket spil og lignede en spiller, der kunne blive fast mand i fremtiden. Men så skete der det, som der altid sker for unge lovende fodboldspillere.

Han blev skadet.

Skadet men Mavropanos er stadig klar

En slem skade i knæet sendte ham ud i sommerferien og han har ikke været i aktion indtil for nylig. Mod Watford sidste mandag, var han for første gang siden en kamp mod Leicester City sidste sommer, på banen.

Wenger hentede den unge forsvarsspiller til klubben.

Arsenal fik deres første udebane cleen-sheet med en 1-0-sejr på Vicarage Road. Han spillede ved siden af Laurent Koscielny i 60 minutter. Så blev han skiftet ud. I sin tid på banen havde Mavropanos 56 berøringer, lavede 48 afleveringer og havde en succesrate på 95,8 procent.

Han er god med fødderne, fysisk stor og god på hovedet. Og så er han kun 21 år. Potentialet for udvikling og til at blive en af de bedste, er bestemt til stede. Og det varer nok ikke langt før man finder ud af, at Sokratis i Arsenal-forsvaret er en af de svage brikker på et hold, der selv gerne vil spille med om mesterskabet – hver sæson.