Der har været rimelig meget debat om, hvorvidt Phillippe Coutinho fra Liverpool skifter Anfield ud med Camp Nou denne sommer. Den catalonske storklub har i hvert fald været lun på brasilianeren i nogle uger nu… men Klopp vil under ingen omstændigheder sælge…

AF KRISTIAN PARIS

I kølvandet på det har vi analyseret os frem til følgende punkter om, hvorfor Coutinho vil trives i Liverpool.

Han kan være overalt på banen

Når Coutinho spiller den mere offensive centrale midtbanespiller, bliver han ofte hurtigt sat ud af kampene, og har svært ved at deltage. Men når han spillere den mere centrale midtbane vil han blive mere involveret end han nogensinde han har været.

Det kræver selvfølgelig at han selv finder rummene og bevæger sig mellem modstanderens kæder, men vi virkelig, at den centrale midtbane er en position for Coutinho.

Han scorer mål

Liverpool v Manchester City - Premier League

10’eren har lavet 42 mål i 181 kampe for klubben. Det synes måske ikke af så meget, men så skal vi også huske, at han bestemt ikke var den superstjerne som han er nu, da han kom til Liverpool for fire år siden.

Desuden er 15 af de 42 mål blevet udenfor for feltet og det siger jo en hel del om en spiller.

Coutinho kan både deltage i det små trekant-spil, men så sandelig også være en trussel langt væk fra.

Han har overblikket

. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images) 

Når Coutinho spiller den centrale midtbane vil han have et større overblik end, hvis han spiller på kanten – og det er godt, for de offensive, kreative kræfter skal komme fra den unge brasilianer – ingen tvivl om det.

Sidste sæson lavede han syv assists- det største antal siden han kom til klubben.