Premier League er godt i gang og vi har nu haft muligheden for at følge stjernerne i nogle kampe. De fleste hold har forstærket sig markant og det har altså betydet nye spillere og ansigter specielt i topklubberne i den bedste engelske række. En af dem er målmand Ederson, der er et nyt navn i Manchester City. Han  har henvist selveste Claudio Bravo til bænken og stod her til aften en fantastisk kamp mod de forsvarende engelske mestre fra Chelsea. 

Af David Paris 

Sidste sommer hentede Manchester City-træneren Pep Guardiola målmanden Claudio Bravo til klubben fra FC Barcelona i håbet om, at keeperen kunne gå ind og være den boldspillende og overskudsagtige personlighed som han havde været i den catalanske storklub. Det skulle hurtigt vise sig ikke at holde stik – Bravo var i flere kampe dårlig, både på det målmandstekniske med drop og dårlig placering, men også indlæg og spillet med fødderne drillede den tidligere Real Sociedad-keeper.

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

Denne somemr valgte Guardiola så at hente endnu en ny målmand til klubben og denne gang håbede han naturligvis, at han havde ramt rigtigt. ‘Et mesterskabshold kan nemlig ikke skabes uden en solid og velspillende målmand’ skulle Guardiola en gang have sagt til den spanske avis Marca.

Det nye navn var Ederson. Han blev hentet i Benfica og blev næste dyreste målmand i historien med en overgangssum på 40 millioner euro. Kun overgået af Gianluigi Buffon. Her til aften skulle Ederson så i kamp mod de forsvarende engelske mestre fra Chelsea og han spillede en fantastisk kamp. Så fantastisk at han af nogen, betragtes som den bedste keeper i Premier League lige nu. Og det kan vi godt forstå for:

1)Han spiller lige så godt fodbold med fødderne som nogen af markspillerne fra City selv.

2) Han sparker lige godt med begge ben – og langt – faktisk op i modstanderens straffesparksfelt, når han selv har målspark

3)Han er god til at læse spillet og gribe ind på de rigtige tidspunkter, f.eks ved indlæg eller hjørnespark.