Tottenham tog til City og Etihad og gik derfra med et nederlag. Men desværre var det ikke godt nok til at holde dem fra at gå videre i verdens bedste klubturnering.

VAR stjal i de døende minutter den vanvittige sejr og det vanvittige comeback som the Citizens havde formået at lave. Fra at gå videre langt inde i overtiden til at ryge ud af CL-kvartfinalen blev stemningen med det samme vendt. Det var modbydeligt at se på. Ganske forfærdeligt.

Men hvis man som City supporter lige træder et skridt tilbage og ser det hele i et lidt større perspektiv – eller lys. Ja, så er det måske ikke det værste der kunne ske. Her er hvorfor.

Grunden er indlysende: i stedet for at koncentrere sig om Champions League kan klubben nu sætte fokus ind på at vinde det engelske mesterskab. Med alle kræfter. Kræve, hvad det kræve må.

For det forholder sig nemlig sådan, at Manchester Citys nærmeste konkurrenter i Premier League netop er gået videre i den prestige fyldte turnering. Det drejer sig naturligvis om Tottenham og specielt Liverpool.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Begge klubber skal koncentrere sig om begge dele. Hvis City er heldige bliver det en fordel for dem: modstanderne er trætte og kan have svært ved at fokusere på at hente alle tre point i en kedelig kamp i Premier League. Specielt hvis en kamp mod Barcelona venter om onsdagen? Kan I se pointen?

Derudover ville det være en skam at deltage i slutspurten i Premier League og i Champions League uden at vinde noget af det. Så ville man måske bare have ønsket at man valgte at fokusere på en af delene? På den måde ville et trofæ jo været sikret – i stedet for ingen.