Sterling har netop skrevet under på en ny kontrakt med City. Mahrez er samtidig begyndt at spille en større og større rolle på Citys hold. Det begynder at tyde på et meget farligt angreb. 

Sterlings 18 sæson mål i sidste sæson var en af årsagerne til mesterskabet og nu har Guardiola hentet en anden dødsensfarlig og målfarlig kantspiller eller angriber.

Sidste sæson var Citys offensiv sprudlende. Sterling og Sane spillede kanterne, mens Aguero indtog angriberposten. Bag dem lå Kevin de Bruyne og servicerede dem, mens også Silva havde en god sæson for the Citizens.

(Photo by Steve Bardens/Getty Images)

Derfor var det nok lidt overraskende, at klubben valgte at forstærke sig på de offensive pladser i sommerpausen. Ikke nok med Citys offensiv var en af de bedste i verden, så var den allerede spækket med venstrebenede spillere (Silva, Sane og Bernardo Silva).

Mahrez mere end en indskifter

Mahrez er ikke kommet til klubben for at slå Sane af på venstrekanten, og heller ikke for at vinde over Silva på 10’er pladsen. I stedet skal han tilføre Guardiolas offensiv noget nyt.

“Mahrez kan spille på højrekanten, men han er generelt en spiller, der har et godt øje til mål.” siger Guardiola.

Han fortsætter: “Jeg er en heldig fyr. Jeg har to muligheder. For eksempel kan jeg bruge to højrebenede eller to venstrebenede på kanterne. Det er en meget stor mulighed i offensiven. ”

Mahrez er langt fra en luksus indskifter for Sterling eller Mane. Der er intet simpelt svar på, hvem der skal spille i City og hvordan deres bedste XI ser ud. Det kommer an på modstanderen, skader og hvad man ønsker at opnå i kampen.

Indtil videre har Mahrez spillet 10 kampe og scoret fire mål i Premier League. Hvad tiden bringer bliver spændende; bliver Mahrez betragtet som en reserve eller har han rent faktisk det der skal til for at være en fast del af Guardiolas startende 11?