Chelsea-spilleren Thibaut Courtois står over for en af sin karrieres vigtigste kampe senere i aften, når hans land, Belgien møder Frankrig. Det er semifinalen i til VM i Rusland. Frankrig må siges, at være favoritterne. Det er også bookmakernes opfattelse, men ikke desto mindre har Belgien slået Brasilien ud. Kevin De Bruyne blev matchvinder med det afgørende mål, men målmand Thibaut Courtois var manden, der sørgede for at holde europæerne inde i kampen om semifinalen.

Men hans præstation mod Brasilien i kvartfinalen beviste han endeligt, at han hører til i toppen blandt målmænd. Specielt en redning står klar i erindringen for mange i kampen mod Brasilien.

Det er ude foran Belgiens felt, i venstre side og Brasiliens nummer 10, Neymar modtager bolden. Han curler den rundt om forsvaret efter det lange hjørne. Alle tilskuerne på stadionet resjer sig op og ser den inde. Men så træder Thibaut Courtois til. Han vipper bolden lige over overliggeren og redder på den måde Belgien fra at tabe. En verdensklasse-redning som kun topspillere er i stand til at lave.

I samme kamp lavede han hele 9 redninger. Og Belgien vandt alligevel. En af de bedste målmandspræstationer i nyere tid har flere medier kaldt det. Chelsea-keeperen beviste sit værd efter en svag sæson hos London-klubben. Flere medier har skrevet, at han måske kunne være på vej væk fra Stamford Bridge. Efter kvartfinalen er der helt sikkert ikke blevet færre klubber interesserede. Gør han det lige så godt mod Frankrig, kan det næsten ikke gå galt. Og så er spørgsmålet om ikke Real Madrid bider på krogen og henter den tidligere Atletico Madrid-spiller.