Af David Paris 

De fleste husker Fabian Delph som den gode, offensive og veletablerede midtbanespiller i Aston Villa og det var nok også hovedårsagerne til, at Manchester City valgte at købe den venstrebenede englænder i år 2015. Det skulle dog hurtigt stå klart, at Delph ville få svært ved at få regelmæssig spilletid blandt stjerner som Yaya Toure, Fernandinho og Ilkay Gündogan.

I sidste sæson fik han kun sølle syv kampe og det var mest når, enten Toure eller Fernandinho havde brug for hvile. I sommers var han tæt på et skifte væk fra den blå del af Manchester. Blandt andet stod Stoke City klar med en kontrakt til den 27-årige professionelle fodboldspiller. Det gik dog, af uvisse årsager i vasken.

Når man ikke kan få spilletid på sin favorit-position, kan det være en god idé at udvide sin horisont og ikke være bange for nye pladser på banen. Og det var akkurat, hvad der skete med Delph, der hurtigt blev sat ned på venstreback-positionen, efter, at Benjamin Mendy led en forfærdelig knæskade, der holder ham ude indtil foråret. Mendy var netop købt ind fra Monaco i sommers, til at spille venstreback-positionen, men han må altså se sig henvist til sidelinjen det næste lange stykke tid.

Siden sæsonåbningen har Delph fået syv kampe på venstreback og det er gået over alt forventning. Når City møder bundholdene i Premier League, er der ofte ikke så meget defensivt arbejde for Delph og han kan i stedet udfolde sin kreativitet længere fremme på banen. Her er det især hans indlæg og indspil til de centrale midtbanespillere, der er værd at fremhæve.

Delph har dog bevist, at han også kan forsvare, når der skal forsvares. Den seneste helt store test var nok mod Chelsea, for et par uger siden, hvor han lukkede ned for London-holdets offensive kræfter og City kunne vinde 1-0.

MANCHESTER, ENGLAND – DECEMBER 14: Josep Guardiola manager / head coach of Manchester City during the Premier League match between Manchester City and Watford at Etihad Stadium on December 14, 2016 in Manchester, England. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Det er ingen hemmelighed, at Delph har kunnet spille venstreback. Han gjorde det også i sine tidligere klubber og måske var det netop af den grund, at Guardiola ikke lod ham skifte væk fra klubben. En genistreg, der er værd at fremhæve. Mon Mendy slår Delph af på positionen, når han kommer tilbage fra sin skade?