Den unge forsvarsspiller Clement Lenglet er blevet ny Barcelona-spiller. Han er kun 23 år, men skal forsøge at erobre en fast mand i startstopstillingen i Barcelona og på Camp Nou i næste sæson. Han kommer fra den mindre La Liga-klub Sevilla, som han skiftede til i januar 2017. Det vil sige, at den franske fodboldspiller har spillet 1,5 år i Spanien – og nu er det næste udfordring altså den catalanske storklub.

Overgangssummen på transferen ligger på 36 millioner euro. Det svarer til 270 millioner danske kroner. Mange penge for en uprøvet midterforsvarer, der endnu ikke har bevist sit værd på den øverste scene. Han har imponeret i Sevilla – faktisk så meget at flere klubber, udover Barcelona, har meldt deres interesse i spilleren.  Det skriver det engelske medie Goal.com.

Træner i Barcelona Ernesto Valverde har i lang tid været på jagt efter en nu midterforsvarer. Clement Lenglet kommer blandt andet til at konkurre med Umtiti og Gerard Pique, men han kan ikke i første omgang været tiltænkt en plads i startelleverne. Måske mere som en fremtid afløser for Pique, når han om få sæsoner lægger støvlerne på hylden. I første omgang er han nok tiltænkt som aflastning for førstevalgene i midterforsvaret. Om end det er Umtiti, Pique eller en tredje.

Umtiti har derudover også været rygtet væk til en andre klubber og derfor kan Clement Lenglet få let til spilletid på førsteholdet. Selv håbede Sevilla på at kunne beholde deres talentfulde spiller lidt endnu. Men sådan gik det ikke.

Hovedpersonen udtaler følgende om hans skifte til Sevilla for halvandet år siden fra Nancy i den bedste franske række. “De tog kontakt mig da jeg var 17 år. Mine forældre og jeg kom til byen og vi forelskede os med det samme. Fra det øjeblik vidste jeg at jeg skulle spillei klubben. Jeg har drømt om det siden jeg var 17.”