Joahcim Löw har tidligere udtalt, at hvis Neuer tager af sted og er klar til at spille VM-slutrunden efter sin skade så “er han nummer 1”. 

Det synes vi dog ikke burde være sådan. Neuer er forældet og ikke god nok. I stedet burde Löw rette blikket mod Barcelonas tyske keeper, Marc Andre ter Stegen, der har gjort det mere end fremragende siden han tog springet til den meget store spanske klub.

Neuer har senest været meget tvivlsom forud for sommerens største fodboldfest, eftersom han er blevet opereret flere gange i den samme ankel og ikke har spillet en rigtig kamp siden årsskiftet.

Derfor er det også meget sandsynligt, at hans udfordrer, ter Stegen, kommer til at stå mellem de tyske stænger, når turneringen sparkes i gang om bare nogle få  uger. Faktisk er Tyskland den eneste VM-trup der har hele to Champions League vindende målmænd i truppen.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Ter Stegen er blevet betydeligt bedre over de sidste to år. Han skiftede til Barca i sommeren 2014 for omkring 100 millioner kroner fra sin barndomsklub Borussia Mönchengladbach. Efter hans fornemme præstationer i i sær den seneste sæson, hvor catalonierne har generobret mesterskabet tilbage fra Real  Madrid, bliver han nemt blandt nogle af verdens bedste keepere.

Det er måske kun Atletico Madrids slovenske keeper Jan Oblak, der har overgået ter Stegen i præstationer i den bedste spanske række. Han har holdt flere end ter Stegens 19 clean sheets og lavet 24 redninger på 48 kampe – ganske imponerende.

Sky Sports har også tidligere på sæsonen skrevet, at ter Stegen har været Barcelonas absolutte bedste og stabile performer set over hele sæsonen og alle kampe taget i betragtning.

Tysklands første kamp til VM i Rusland er mo Mexico den 17/6, og derefter møder de Sverige og til sidst Sydkorea.