Af David Paris

Manchester City-midtbanespilleren Ilkay Gündogan har afsløret, ifølge det engelske medie 90min.com, hvorfor han valgte at skifte til Manchester City frem for at blive genforenet med træner Jurgen Klopp i Liverpool. For få år siden var de nemlig begge to i Borussia Dortmund og havde eftersigende et tæt venskab og et godt samarbejde. En af de ting, der spillede ind på Gündogans valg, var Manchester Citys træner, Pep Guardiolas, vilje til at sige, at han ikke ønskede sig noget andet end at få ham til klubben – selvom Gündogan på daværende tidspunkt var skadet.

Gündogan ses her i den gule Dortmund-trøje i en kamp i Bundesligaen (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images).

I et interview med det engelske medie Daily Mail fortæller den tyrkiske centrale midtbanespiller om Klopps lokkerier og hvordan han nemt kunne have været endt på Anfield på kontrakt hos The Reds.

Han fortæller: “Jeg talte med Jurgen Klopp om forskellige ting. Han har altid kunnet lide mig som spiller og jeg ville være en løgner, hvis jeg sagde, at han ikke prøvede på at få mig til Liverpool.”

“Jeg var på daværende tidspunkt ked af det og deprimeret, fordi jeg var skadet og det usikkert, hvornår jeg ville være tilbage på banen igen, men Guardiola var sikker på, at han på trods af dette alligevel ville have mig til den blå del af Manchester. Det viste mig, at jeg skulle til Manchester City. De begge gode managers, Guardiola og Klopp, og meget ambitiøse – jeg har været heldig at arbejde sammen med dem begge.”

Gündogan, der tidligere har spillet for Nürnberg i Bundesligaen fortæller om Manchester Citys møde med Liverpool søndag i Premier League:

“Det ville være stort for os at vinde på Anfield. Et flot stadion med mange tilskuere – det er altid svært at spille der og Liverpool kan slå alle hold i hele verden. Nu må vi se.”