Annoncørbetalt indhold

Der er rigtig mange, som bruger store dele af deres hverdag på at dyrke motion – om det så er på hobbyniveau eller om det er noget, man dyrker professionelt. Men uanset hvilken situation man står i, er det vigtigt, at man får en god nats søvn hver eneste nat. Søvn påvirker nemlig energiniveauet meget, og lige netop energi er jo noget, som man har brug for forholdsvis meget af, når man har en meget aktiv hverdag.

Et regelmæssigt søvnmønster

Noget, som er ret vigtigt, hvis man gerne vil sove bedre, er at sikre sig, at man har et nogenlunde stabilt søvnmønster. Det er nemlig ret forvirrende for kroppen, hvis man nogle dage går i seng klokken 22 om aftenen, og det andre gange først er klokken 3 om natten, man lægger sig til at sove. Selvfølgelig er det i orden at bryde med søvnmønsteret en gang imellem, men man vil altså kunne mærke en positiv effekt på ens krop og energi, hvis man har et fast tidspunkt om aftenen, hvor man går i seng – og et fast tidspunkt og morgenen man står op. Og så skal man i forbindelse med det også sørge for, at man sover det anbefalede antal timer – meget gerne hver eneste nat.

En god seng at sove i

Et stabilt og regelmæssigt søvnmønster er et godt sted at starte, hvis man gerne vil forebygge søvn, men nogle gange kan det også være nødvendigt at tage et kig på den seng, man sover i – særligt hvis man har en seng, som man kan mærke, at man ikke ligger så godt i. Nogen trives fint med at ligge i en trekvart seng med deres partner, hvor det for andre vil give mening at gå op i størrelsen, altså til en dobbeltseng, så man har lidt mere plads at sove på. Og derudover kan det også ofte give mening at tage et kig på selve madrassen – er den for blød eller for hård? Det kan være, at man skal eksperimentere lidt med det for at finde den seng, der passer bedst til de behov, man har.