Målmand: Jan Oblak

Den seneste i rækken af fantastiske målmænd fra Atletico Madrid. Af en eller anden grund bliver de ved med spytte verdensklasse keepere ud i verden. Et andet eksempel af Manchester Uniteds David De Gea, der lige nu betragtes som en af verdens absolut bedste målmænd. Nå, den slovenske landsholdskeeper har været eminent god i denne sæson for hovedstadsklubben i La Liga. Han har holdt nullet 22 gange i ligaen – mere end nogen anden målmand i Europas fem største ligaer. Af de mål, der så har været scoret mod ham, har været heldige eller uheldige – og faktisk er det kun 20 af slagsen. Med andre ord; han har kun lukket 20 mål ind i 38 kampe. Imponerende for en målmand, der ikke har fyldt 25 år endnu.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Højre back: Joshua Kimmich

Da det stod klart, at kun 23-årige Joshue Kimmich skulle løfte arven på højre back i Bayern München efter Phillip Lahm, der i sin aktive tid som professionel fodboldspiller nok var den bedste højre back til dato, var der mange eksperter og fans, der var skeptiske. For hvordan skulle den lille (175 cm), urutinerede Kimmich kunne være en stor trussel mod modstanderens forsvar, samtidig med, at han skulle holde store angriber på over 90 kilo væk fra sit eget mål.

Han har dog vist sig at klare opgaven til punkt og prikke – seneste scorede han et brag af en mål i Champions League-semifinalen mod selveste Real Madrid. Han har endvidere også laves 10 assists i Bundesligaen i denne sæson. Imponerende for forsvarsspiller.

Midterforsvarer: Milan Skriniar

En af de lidt mindre kendte navne på listen af Inters midterforsvarer Milan Skriniar. Han kom til klubben i sommers har vist sig at være en verdensklassespiller. Flere storklubber som Chelsea, Manchester City og Real Madrid har meldt deres interesse i spilleren, der heller ikke, endnu, har fyldt 25 år. Han kom til fra Sampdoria i sommer for kun 150 millioner kroner, men flere medier, herunder det engelske medie Goal.com melder, at City allerede i dette transfervindue kunne være klar med 400 millioner danske kroner.

Han er den spiller i Serie A, der har flest tacklinger, den femte på listen over vundne dueller og på sjettepladsen for clearinger. Han ligger også i toppen af listen over succesfulde pasninger, ligesom hans blokeringsstatistik også er ganske imponerende. Derudover har han også scoret fire gange – er der noget den mand ikke kan?

Midterforsvarer: Diego Godin

 (Photo by Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images)

Diego Godin er blevet 32 år, men det forhindrer ham ikke i at være denne sæson bedste midterforsvarer. Han slår dermed navne som Sergio Ramos, Vincent Kompany og Mats Hummels, der alle ikke kommer med på listen over sæsonens hold. Han er en af hovedårsagerne til, at Atletico Madrid kun har lukket imponerende 20 mål ind i næsten dobbelt så mange kampe. Den urugyanske landsholdspiller har spillet over 30 kampe for klubben, som han også er anfører for, og der er ikke noget, der ligner, at han ikke kommer til at gøre det samme de næste par sæsoner også.

Venstre back: Jordi Alba

 

Endnu en La Liga-spiller i den bagerste firkæde i denne sæson. Barcelona-spilleren Jordi Alba skal selvfølgelig kåres som Europas bedste venstre back i denne sæson. Han har perfekt for træner Ernesto Valverde – han er altid garant for offensiv kvalitet, og faktisk har det, i denne sæson, set sådan ud, at Lionel Messi og Alba har haft en eller anden form for særlig forbindelse. Den argentnske troldmand har fundet ham oftere end normalt og det er bevirket i flere mål og assists. To mål og 8 assists lyder ikke af meget for Alba, men taget i betragtning at han spiller venstre back for en hold, der har spillere som Messi, Suarez og Dembele til at score målenen oppe foran, så er det mere end godkendt.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side