Af Anders Lang Jensen

Paris Saint-Germains store argentinske stjerne Angel Di Maria har angiveligt snydt i en ny skattesag, og står dermed til et års fængsel.

Photo by Aurelien Meunier/Getty Images

Ligesom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har den tidligere Real Madrid-stjerne altså problemer med det spanske skattesystem. Her skulle den argentinske offensivspiller have snydt for £1,14m svarende til næsten 10 mio. danske kroner i hans periode i kongeklubben i Madrid.

Di Maria opholdte sig i 4 år i den spanske hovedstad inden det store skifte til engelske Manchester United i 2014 for en pris på hele £59,7m. Nu skriver en række medier så, at PSG-profilen er blevet anklaget for skattesnyd i perioden, han tilbragte på Santiago Bernabeu.

Photo by Julian Finney/Getty Images

Di Maria vil dog undgå problemer med det spanske system. Han har indrømmet anklagerne om skattesnyd, men har også accepteret at betale den spanske højesteret svimlende £1,76m tilbage til det spanske system.

Det er dog usandsynligt, at den argentinske offensivspiller skal i fængsel. I Spanien skal man som oftest ikke i fængsel, hvis man er dømt til under 2 år i fængsel, og ikke har en kriminel baggrund. Dermed kan Di Maria fortsat spille sin fodbold i den franske hovedstad.

Photo by Tom Purslow/Man Utd via Getty Images

Flere spillere har den seneste tid været udsat for anmeldelser om skattesnyd i det spanske system. Senest skulle portugisiske Cristiano Ronaldo være utilfreds, med de anklager han får, og derfor kan et sommerskifte, væk fra Spanien, ligge i kortene for Ronaldo.