Fodbold er verdens mest populære sport og det betyder, at millioner af mennesker følger med i de bedste europæiske ligaer hver weekend. Af den grund er der et enormt marked for sponsorer, investorer og iværksættere. Det har de fleste til fulde fundet ud af at håndtere bedst muligt. F.eks. har EA Sports siden 2000 udgivet et spil til flere forskellige konsoller, der selvfølgelig handler om fodbold. Det er snart tid til endnu et spil – af den grund kigger vi nærmere på de sjoveste undskyldninger, når man taber til sin bedste ven i FIFA.

Af David Paris 

Når man spiller online i det populære fodboldspil FIFA kan man gå ud af kampen inden den er færdig. Den mulighed er der mange mennesker der benytter sig af, for som de siger, så taber man ikke, hvis ikke man spiller 90 minutter – altså til dommeren har fløjtet for sidste gang. Teknisk set er det rigtigt nok, det er bare en rimelig irriterende og frustrerende taktik over for modstanderen.

Vigtigt i denne sammenhæng er, at begrebet rage-quitter refererer til en person, der i vrede (rage) forlader (quit) et online spil mod en modstander.

Nedenfor har vi forsøgt, at de samle de undskyldninger, som rager-quitters altid bruger for at retfærdiggøre over for sig selv, at det var okay at forlade kampen, før den egentlig var slut.

“Kampen vil ikke have jeg vinder”

Denne unskyldning er specielt en klassiker. Når modstanderen i sidste minut får udlignet eller, endnu værre, i overtiden scorer det mål, der giver dem sejren, ja så er der mange der tyer til denne undskyldning: ‘Kampen vil ikke have jeg vinder. EA vil ikke have jeg vinder denne kamp’. Citatet suppleres ofte at bandeord som ‘fuck’, ‘lort’ og ‘han er så sindssygt heldig – hvor er det unfair’.

(Photo by Malte Christians/Bongarts/Getty Images)

“Modstanderens internet-forbindelse gjorde at jeg spillede dårligt”

Det er ofte de samme slags personer, som rage-quitter, der også laver sweety goals eller scorer de mest vanvittige mål fra 35 meters afstand med en midterforsvarer (David Luiz tælles ikke med her). Det er dog bare sådan, at når denne person ikke kan få sit spil til at fungere, så brokker vedkommende sig som en i helvede. Undskyldningen er ofte, at spillet til tider hakker eller lagger. Årsagen er typisk, at enten den enes eller anden internet-forbindelse er lidt rustent. Og det er selvfølgelig aldrig rage-quitters forbindelse, der er skrald. Kommer de så bagud, så forlader de ofte kampen i vil frustration og kaster formentlig controlleren ind i væggen eller i puden.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side