Af David Paris 

Efter købet af superstjernen Philippe Coutinho fra Liverpool for en rekord-stor-transfersum, er der en række spillere i den catalanske storklub, Barcelona, der måske kan komme til at se sig selv som overflødige. Med inspiration fra Goal.com har vi fundet nogle spillere, der meget vel kunne forlade Camp Nou i dette transfervindue eller til sommer. Og vi starter ud med en kroater, der i sin tid kom fra Sevilla…

Ivan Rakitic

Da købet af Coutinho blev offentliggjort var der flere medier i Spanien, der bragte nyheden om, at Ivan Rakitic skulle have indgivet sin tranferanmodning til ledelsen i Barcelona. Både Liverpool, Juventus og Arsenal skulle alle være interesserede i den kroatiske landsholdspiller. Hans kontrakt udløber først i 2021, men den 29-årige centrale midtbanespiller kan få svært ved at få regelmæssig spilletid, hvis der også skal være plads til Coutinho på midtbanen blandt de startende 11 spillere banen. Han kunne derfor se sig nødsaget til at forlade Spanien i jagten på førsteholdsfodbold hver weekend for at være sikker på en plads på det kroatiske VM-hold til sommerens slutrunde.

Paco Alcacer

Det er helt klart, at angriber Paco Alcacers skifte fra Valencia til Barcelona ikke er blevet som alle havde forventet. Den spanske angriber har kun nettet 8 gange i La Liga siden ankomsten i august 2016 for 230 millioner danske kroner. Han har været sat i forbindelse med et skifte til Everton, men flere medier har skrevet, at han selv først vil tage stilling til sin fremtid i klubben, når denne sæson er færdig. Han fungerer primært som back-up for angriber Luis Suarez og med tilgangen af Coutinho kan træner Ernesto Valverde måske finde på at spille med en falsk 9’er, såfremt Suarez er ukampdygtig – og så er Alcacer lige pludselig tredjevalg.

Gerard Deulofeu

Fløjspiller Gerard Deulofeu er endnu en spiller, der kan blive offer for VM-slutrunden til sommer i Rusland. Forstået på den måde, at han kan blive nødt til at søge fast spilletid, hvis han ønsker at kunne gøre sig gældende på det spanske landshold. Coutinho kan højst sandsynligt kommer til at overtage en af fløjpositionerne og hvis nyindkøbet Ousmane Dembele også skal spille, er Deulofeu henvist til bænken for størstedelen af kampene.

Deulofeu ses indne en kamp for Everton (Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Den 23-årige tidligere Everton-spiller var fænomenal i AC Milan i sidste sæson, som han tilbragte på lån og derfor er flere klubber fra Serie A interesserede i at sikre sig den lynhurtige kantspillers underskrift. Der nævnes Napoli og Inter og overgangssummen skulle eftersigende ligge på mindst 10 millioner euro, svarende til 75 millioner kroner.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side