Chelseas manager José Mourinho har fået en ’tillidserklæring’ fra bestyrelsen i Chelsea. Det er altid sidste stop inden en fyring! Mourinho er altså med stor sandsynlig fortid i Chelsea – i en afstemning hos Daily Telegraph mente ca. halvdelen af deltagerene, at han ville være væk inden årsskiftet!

Tillidserklæringer til trænere er næsten altid en forløber for en fyring, og senest så vi Brendan Rodgers holde sølle 57 dage hos Liverpool efter en ’tillidserklæring’. ‘Vote of confidence’ betyder reelt det modsatte. Eller direkte oversat:

En tillidserklæring = du skal lave gode resultater nu ellers er det ud! 

Mourinho har måske en lille smule længere snor end de fleste andre trænere, men der er altid en grænse, og den er temmelig sikkert tæt på, når man er nummer 16 i Premier League efter 8 kampe.

Et godt bud er, at Mourinho har ca. 2 kampe til at få forbedret resultaterne.  Der er i øjeblikket landskampspause i Premier League, og Chelseas næste to kampe er:

Hjemme mod Aston Villa den 17.oktober og ude mod West Ham den 24. oktober 

De to kampe skal give mindst 4 point!  

Med det budget og den spillertrup Chelsea råder over, kan det undre, at Mourinho ikke er fyret endnu med sølle 8 point for 8 kampe. Det er der flere grunde til:

Tre grunde til at Mourinho stadig er manager i Chelsea

Mourinho er en af verdens absolut bedste trænere, og hans resultater taler for sig selv!

Med nationale mesterskaber i hele fire klubber i Portugal, England, Italien og Spanien har man mere goodwill end de fleste andre trænere – Mourinhos medicin plejer at virke, det tager bare lidt lang tid denne gang.

Det koster 300 millioner at fyre Mourinho!

I følge Mirror har Mourinho en særdeles lukrativ aftrædelsesaftale med Chelsea. Mourinhos kontrakt løber til 2019, og han får angiveligt 300 millioner kroner, hvis han bliver fyret før! Abramovich er rig, men der er nok grænser…

Chelsea spiller bedre! 

Spillet er løbende blevet bedre for de blåblusede fra den mondæne London-bydel, Chelsea. Resultaterne er ikke helt fulgt med, men det skyldes delvist ‘stolpe ud’. Så det kan hurtigt blive bedre, når heldet vender.