Nedtællingen til årets største kamp, Champions League-finalen er begyndt, og det betyder også, at UEFA er ved at få styr på en masse praktiske ting omkring kampen. I går, tirsdag aften er dommeren til kampen blevet offentliggjort. 

Af David Paris 

Den engelske dommer Mark Clattenburg skal dømme Champions League-finale-derbyet mellem Atletico Madrid og Real Madrid. Det siger UEFA i en pressemeddelse tirsdag aften. Det lød således:

“Kampen vil blive dømt af den 41-årige engelske dommer Mark Clattenburg, der har været en international dommer siden 2007. Denne sæson har han haft ansvaret for seks UEFA Champions League og to UEFA Europa League-kampe, herunder UEFA Champions League semifinalens første opgør mellem Atletico Madrid og FC Bayern Munchen i Spanien, som blev 1-0 til førstnævnte. 

Derudover står der i statementet, at hans linjevogtere bliver de to engelske, relative ukendte dommere, Simon Beck og Jake Collin. Fjerdedommeren kommer fra Ungarn og hedder Viktor Kassai.

Finalen spilles på AC Milans hjemmebane San Siro den 28. maj.

Kritik af Clattenburg

Der ingen tvivl om at Clattenburg er en dygtig dommer – ellers var han ikke blevet valgt – dog har der de sidste par år været en del kritik af den engelske dommer. Eksempelvis viste han to Chelsea-spillere ud og underkendte ikke et offside mål, scoret af Manchcester United, i en kamp mellem Chelsea og Manchester United, som de Røde Djævle endte med at vinde 3-2. Derudover er han beskyldt for at kalde John Obi Mikel racistiske øgenavne.

Alle dette er dog kun anklager og konspirationer, så mon ikke han kommer til at klare opgaven nogenlunde hæderligt.

Desuden har UEFA også offentliggjort, at Europa League-finalen skal dømmes af den svenske dommer Jonas Eriksson. Den er i øvrigt mellem Sevilla og Liverpool og spilles på næste onsdag i Basel.

Læs også: Rooney, Bale og Storbritanniens 10 rigeste sportsatleter

Læs også: Klar på Champions League: Leicester vil hente Serie A-profil