Real Madrid og Barcelona og nok de største rivaler i fodboldens historie, og det er yderst sjældent at vi ser spillere skifte fra den ene gigant til den anden. Men enkelte har dog gjort det, og nu kan endnu en spille vove sig ud i det farvand. 

AF KRISTIAN PARIS

Real Madrids offensiv stjerne James Rodriguez, der længe er blevet rygtet væk fra hovedstaden, kan nu endelig være på vej væk fra Los Blancos. Men det er ikke hvem som helst, der står klar til at købe den colombianske offensivstjerne, nej, det er nemlig selveste Barcelona: Real Madrids ypperste rivaler.

Midtbanespilleren har fået begrænset med spilletid efter klubben ansatte tidligere spiller, Zinedin Zidane, som førsteholdsmanager, sidste sæson. Derfor er han opsat på at forlade Bernabeu i dette transfervindue. Angiveligt står klubber som Chelsea, Man Utd og PSG også klar til at tilbyde spilleren en kontrakt.

 Ifølge Don Balon er Rodriguez klar over, at klubben aldrig i livet vil sælge ‘direkte’ til den
catalonske storklub, eftersom præsident, Florentino Perez, har indført et såkaldt ‘anti Barca’
krav i klubbens transferpolitik.
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BARCELONA

Faktisk er det også sådan, at Rodriguez har en indskrevet ‘anti-Barca’ klausul i sin kontrakt, der forhindrer ham i at skifte direkte fra Los Blancos til den catalonske gigant. Spillere som Ganzalo Higuain, Mesut Özil og Andel di Maria har eller havde også en sådanne klausul, der sikrer, at Barcelona skal betale enorme overpriser for at hente en af spillerne.

Og et skifte til Ernesto Valverdes mesterskab vil nok ikke gavne nogle af parterne. Kun meget få spillere har begivet sin ind i den labyrint, og det er sjældent endt godt.

 

Luis Figo og Luis Enrique er måske de mest kendte eksempler deraf.

Men hvis Rodrigues formår at lave skiftet, vil han passer perfekt ind som arvtager til Andres Iniesta på spaniernes midtbane.