Real Madrids norske wonderkid, Martin Ødegaard, har været hovedperson for en del interesse indtil videre i dette transfervindue.

Martin Ødegaard ses her i aktion mod norske Vålerenga i en træningskamp på Ullevaal. (Getty Images)

Martin Ødegaard ses her i aktion mod norske Vålerenga i en træningskamp på Ullevaal. (Getty Images)

af Emil Plovgaard

Nu er det så endelig officielt, at nordmanden lejes ud til hollandske Heerenveen. Det skriver spanske Marca, der bekræfter, at den 18-årige nu vil pryde Æresdivisionen indtil slutningen af næste sæson, og klubben forventes – i skrivende stund – at præsentere ham på en pressemeddelelse senere i dag.

Ødegaard blev ellers også rygtet til den franske Ligue 1-klub Rennes, men deres træner, Christian Gourcuff, skiftede altså mening i sidste øjeblik, og skiftet blev derfor ikke til noget.

Det spirende talent fra Drammen blev et varmt emne efter flere solide præstationer for sin barndomsklub, Strømsgodset. Han spillede så godt, at Real Madrid købte Ødegaard og gjorde ham til den yngste spiller, der nogensinde har spillet for Los Blancos.

Ødegaard var således blot 16 år og 157 dage, da han kom til klubben, men han er altså faldet et stykke ned i rangordenen hos Real Madrid og Zinedine Zidane.

Hans eneste optræden for førstehold var i Copa del Rey mod den spanske miniputklub Cultural Leonesa, der med nemhed blev besejret 6-1.

Heerenveen ligger i øjeblikket placeret på en fjerdeplads i den hjemlige liga, fire point fra de store tre; Ajax, Feyenoord og PSV.