Den tyske Bundesliga-klub Borussia Dortmund har hentet Marc Bartra ind fra spanske FC Barcelona. Angiveligt for en sum af otte millioner euro, svarende til cirka 60 millioner danske kroner. Ifølge pålidelige kilder skal Bartra erstatte Hummels i det centrale forsvar.

Foto: EXPA/ JFK

Foto: EXPA/ JFK

Af Emil Plovgaard

Den tyske klub har aktiveret den spanske landsholdsspiller frikøbsklausul, men der er endnu ikke meldt noget konkret ud, om kontraktens længde.

Marc Bartra havde ikke udsigt til en fast plads på Barcelonas mandskab og med sine 25 år var det efterhånden tid til at spille fast et sted.

Den tekniske direktør i klubben, Roberto Fernandez, udtalte i går, at man ønskede at beholde den spanske landsholdsspiller i klubben, men den vigtigste prioritet var, at Bartra fremover ville kunne spille fast i en klub.

Marc Bartra kom til Barca som 12-årig og spillede sig op igennem alle ungdomsholdene. På førsteholdet blev det aldrig til den store succes, men Bartra kan alligevel glæde sig over at have vundet fem ligaer, to Champions League, to spanske pokalturneringer,  to spanske Supercup, to europæiske Supercup og et VM for klubhold.

Læs også: 5 grunde til at Mourinho skal beholde Mata