Dortmunds forsvarsspiller er på vej med fly til London i skrivende stund. Det forlyder, at han gennemfører lægetjekket i denne uge for at blive Arsenal spiller inden ugen er omme. 

Den græske landsholdsspiller Sokratis Papastathopoulos har længe været genstand for rygter om at skifte til Premier League klubben Arsenal. De fleste fans forventer nemlig, at han bliver den nye manager Unai Emerys første signing som Arsenal manager denne sommer. 

Også interesseret i andre spillere

Der har også været rygter om, at the Gunners skulle være interesseret i Caglar Soyuncu fra Freiburg, ligesom de også er blevet kædet sammen med Juventus’ stjerne Stephan Lichtsteiner. Det ser dog ud til, at det først og fremmest er Sokratis som London klubben lige nu koncentrerer sig om.

(Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

Det tyske medie Kicker og WAZ hævder, at den tidligere Werder Bremen forsvarsspiller flyver til London denne uge for at gennemgå det obligatoriske lægetjek i denne uge.

Sokratis vil derefter skrive under på en kontrakt med Arsenal som vil sætte en stopper for hans syv-årige virker i Bundesligaen. Dog bliver han genforenet med sine tidligere holdkammerater Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan, der begge to er på kontrakt i London klubben.

Ikke kun vil Sokratis være et reelt alternativ for holdets kaptajn Laurent Koscielny og deres anden midtstopper Shkodran Mustafi – dog kan den 29-årige forsvarsspiller være en god mento for Konstantinos Mavropanos, der er en 20-årig græsk forsvarsspiller, der kom til London i januars.

Legende i Bundesligaen

Sokratis har spillet hele 189 kampe for den tyske storklub, men den græske landsholdsspiller har også erfaring med at spille i Serie A, hvor han har været kontrakt i Genoa og AC Milan på en tre-årig periode.

Arsenal sluttede i denne sæson nummer  seks i Premier League – første gang i de sidste 22 år, at Arsenal slutter uden for top fire.