En af Belgiens helt store profiler denne sommer var uden tvivl Axel Witsel. Nu kan han være på vej til drømmeskiftet til Bundesligaen. Borussia Dortmund står i hvert fald klar. 

Det rygtes, at den tyske storklub er klar på at hente den belgiske stjerne Axel Witsel. Den 29-årige midtbanespiller vil nemlig meget gerne forlade sin nuværende klub kinesiske Tianjin Quanjian denne sommer. 

I følge det anerkendte tyske medie Das Bild, ser midtbanespilleren frem til at komme tilbage til Europa. Og måske til en stor klub denne sommer. Selvom han har kontrakt med den kinesiske storklub indtil 2019.

Indtil videre har han spillet 47 kampe i de 18 måneder han har været i Kina. Deraf er det blevet til seks mål.

Han kom til Kina fra den russiske klub Zenit St. Petersborg. Her havde belgieren spillet fire sæsoner mellem 2012 og 2016. Det blev i alt til 179 kampe i alle turneringer for russerne.

Hårpragten imponerende under denne sommers slutrunde med hjemlandet Belgien. Ham og hans kammerater blev nummer tre i den eftertragtede turnering.

(Photo: Getty Images)

Han fik sin landsholsdebut i 2008. Dengang var Witsel stadig Standard Liege spiller. Siden da er det blevet til hele 96 kampe for landsholdet.

Dortmunds cheftræner Michael Zorc er eftersigende en stor fan af belgieren. Han vil derfor meget gerne hente ham til klubben denne sommer. For Witsel er det Champions League fodbolden, der er tiltrækkende.

Kamp om underskriften

Det forlyder dog også, at den franske hovedstadsklub PSG, også er interesseret i Witsel. Han er dog ikke deres primære transfermål.

Angiveligt vil PSGs cheftræner Thomas Tuchel nemlig helst hente N’Golo Kante fra Chelsea. Hvis det slår fejl er Witsel back up planen.

Der er også en Financial Fair Play regel fra FIFA, der lurer i baggrund for PSG. Franskmændende vil nemlig blive nødt til at sælge før de kan hente enten Kante eller Witsel.