Dortmund har haft gang i svingdøren i denne sommers transfervindue, og især transferen af 20-årige Julian Weigl har vækket opsigt i den tyske fodboldverden. 

Unge Weigl ankom denne sommer til den tyske storklub Borussia Dortmund, det tyske stortalent ankom for sølle 2.5 millioner euro (ca. 19 millioner kr.) og underskrev en kontrakt der løber 4 år frem. Det mest spektakulære ved stortalentet er dog, at han nærmest er gået hen og blevet fast inventar i de sort gules (Dortmund) startellever, og med konkurrenter som nytilkomne Gonzalo Castro og stærke Sven Bender må det siges at være noget af en bedrift for en blot 20-årig knægt.

Weigl spillede i sidste sæson for 1860 München og var tilmed anfører, ikke nok med det var han den yngste anfører for løverne (1860 München) nogen sinde. På trods af en horrible sæson fra 1860 München, formåede unge Weigl at skinne igennem og vise sine kvaliteter frem, kvaliteter der var med til at holde løverne væk fra nedrykningspladserne.

Spillestil

Det unge midtbanetalent har både i sidste og indeværende sæson vist, hvorfor at han fortjener en plads i Dortmund truppen. Han har med sine kun 20 år en utrolig boldsikkerhed og et stort mod til at spille flotte bolde- og tage fantastiske løb frem i banen. Hans evne til at positionere sig rigtigt er sublim og hans evne til at tackle, blokere og lave bolderobringer er med til at stabilisere den defensive del af holdet.

På trods af disse fine kvaliteter, har den unge midtbanemand dog også et par fejl og mangler. Hans fysiske formåen er pga. hans unge alder og lange tynde krop ikke så god til at stå imod presset fra større eller fysisk stærke spillere. Ligeledes er hans manglende erfaring og hans til tider overivrighed et problem. Dog er disse fejl og mangler ting der kan arbejdes med.

Fremtiden

Weigl har pt. sikret sig pladsen som Ilkay Gündogans midtbanemakker. Det unge talent kan dog ikke vide sig sikker i startelleveren endnu, da holdkortet i storklubber skifter hurtigere end Palermo skifter træner (29 trænere på 3 år). Ydermere hungrer konkurrenter som Sven Bender og Gonzalo Castro efter mere af den eftertragtede spilletid. Den unge midtbane dynamo udtaler da også til klubbens hjemmeside, at han ikke havde forventet at få så meget spilletid:

“Det føles som en drøm, og jeg kan stadigvæk ikke fatte at dette er virkeligheden. Jeg kom til Dortmund, for at vise hvad jeg kan, og for at teste hvor langt jeg er fra dette niveau.”

For at bibeholde pladsen i startelleveren skal Weigl for fremtiden forsætte de fine takter fra hidtil og suge til sig af erfaring. Konkurrencen på midtbanen er hård, så det er op til Weigl selv at vise hvad han kan, og dermed sikre sig en plads. Dette kræver dog en mandfolks indsats, og om den unge tysker kan leve op til forventningerne og bibeholde pladsen, får vi at se i løbet af sæsonen. Første chancen bliver dog i morgen eftermiddag, når formstærke Dortmund tager imod oprykkerne fra Darmstadt hjemme på Signal Iduna Park.