Den brasilianske fløjspiller følger, med sin nye valg af rygnummer på trøjen i Juventus, i fodspor på legender som Pavel Nedved, danske Michael Laudrup og Zbigniew Boniek. Læs i denne artikel, hvilket nummer Douglas Costa har fået på ryggen. 

Af David Paris 

Den italienske Serie A-klub Juventus har på deres hjemmeside annonceret, at deres nyeste indkøb, Douglas Costa, får nummer 11 på ryggen af sin nye sort-og-hvis-stribede trøje. Den brasilianske fløjspiller skiftede onsdag i sidste uge til Torino-klubben på en låneaftale, der løber et år frem tiden. Costas nuværende arbejdsgiver er Bayern München, men de har altså indvilliget i at lade den tidligere Shaktar Donetsk-spiller prøve sig af i den bedste italienske fodboldrække.

Såfremt han falder i Juventus’ smag, vil klubben have forkøbsret til at hente den i dag 26-årige fodboldspiller for cirka 300 millioner kroner. Det er indskrevet i låne-aftalen.

Sidst, der var en Juventus-spiller der var nummer 11 på ryggen, var da Costas landsmand Hernanes i sidste sæson havde nummeret. Han er blevet solgt til en kinesisk klub og det efterlade nummer 11 ude ejermand. Costas tildeling af tallet får ham til at følge i fodspor på andre store Juventus-spillere, der alle også har haft to et-taller på ryggen. Blandt andet den tidligere danske landsholdspiller Michael Laudrup og den tjekkiske midtbanegeneral Pavel Nedved.