Denne tid på året er utvivlsomt den vigtigste tid for Europas topklubber i alle de store ligaer. Det er her de fleste mesterskaber for alvor bliver vundet og her de store Champions League kampe spilles. 

AF KRISTIAN PARIS

Derfor er det også bedst at være i topform i denne tid på året, ligesom man helst skal undgå skader til alt for mange store profiler op til denne tid.
Men selvom Barcelona lige nu fører den bedste spanske række, er det ikke sikkert de gør det inden så længe. En af klubbens helt store nøgleprofiler er nemlig netop blevet skadet, og han meldes ude i helt op til en måned.

Der er tale om Gerard Pique, der desværre blev skadet i weekends La Liga opgør mod Espanyol. Den 31-årige defensive var med i opgøret, hvor han blev skadet og som endte 2-0 til La Ligas nummer 1. Målscorerne var naturligvis Messi og Suarez.

 

 (Photo by Albert Llop/Anadolu Agency/Getty Images)

Det spanske medie AS skriver, at Pique er blevet nøje undersøgt af klubbens lægestab i Barcelona, og de har slået fast, at den spanske landsholdsstjerne er ude i mindst en måned og derfor ikke kan være tilbage før marts.

Sammen med skaden på den tidligere Arsenal spiller, Thomas Vermaelen kan Piques fravær meget vel blive første chance for nyindkøbet Yerry Mina, der her til vinter er kommet til fra brasilianske Palmeiras.

Den 23-årige spiller har været imponerende god og har scoret tre mål i ni kampe for det colombianske landshold, hvor han sammen med Tottenhams Davinson Sanchez har udgjort stammen på holdet.

Men det betyder dog ikke, at Minas deltagelse i klubbens Champions League i dette halve år er helt selvskrevet. Den colombianske spiller kan nemlig også komme i kamp for de catalonske mestre, da midstopperen Samuel Umtiti desværre også er blevet suspenderet.