Danske FC Midtjylland skulle tirsdag eftermiddag forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt til returopgøret. I 2. runde af Champions League-kvalifikation stod den på hård modstand fra FC Astana i Kazakhstan.

AALBORG, DENMARK – July 20: Kristian Bach Bak, assistant coach of FC Midtjylland looks dejected during the Danish Superliga match between AaB Aalborg and FC Midtjylland at Aalborg Portland Park on July 20, 2018 in Aalborg, Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Kazakherne er fire timer foran os, og det betød, at kampen allerede gik i gang klokken 16.00 dansk tid. Der er mere end 5.000 kilometer til Astana, og det kan have haft en påvirkning på spillerne.

Det var især én enkelt spiller, som skulle komme til at gøre ondt på midtjyderne – nemlig Laszló Kleinheisler. Ungareren scorede to gange, og var dermed hovedpersonen bag 2-1-resultatet, som kampen endte.

I første halvleg blev FC Midtjylland det svage hold af de to hold på banen. Astana havde fordel af hjemmebanen, og efter en halv times spil kunne Kleinheisler bringe værterne foran 1-0.

En teamtalk i pausen så ud til at hjælpe for FC Midtjyllands vedkommende. I hvert fald kom gæsterne tændte ud til anden halvlegs begyndelse. Og det gav pote. Blot fem minutter efter anden halvleg var gået i gang, udlignede norske Gustav Wikheim til 1-1.

Midtjyderne blev ved med at presse på, men ind ville bolden ikke. Det ville den i stedet for hjemmeholdet i det sidste minut af dommerens tillægstid. Her tordnede føromtalte Kleinheisler bolden i nettet til kampens endelige stilling; 2-1.

Nu venter en hård opgave for midtjyderne – men de kan dog glæde sig over at have et udebanemål med sig hjem i bagagen.